Cum sa te eliberezi de Datorii

Din ce in ce mai multi romani se confrunta astazi cu dificultati majore privind plata datoriilor bancare. Esti unul dintre ei? Nu-i asa ca ar fi frumos sa fii liber de aceasta povara si sa dormi linistit in fiecare noapte?

Iata mai jos cateva ponturi care te pot ajuta sa rezolvi aceasta problema

Datorii bune vs. datorii rele.

In primul rand trebuie sa faci distinctia dintre cele doua tipuri de datorii pentru ca nu toate datoriile sunt la fel. In linii mari datoriile bune sunt acele datorii de pe urma creditelor contractate in vederea castigarii altor bani.

Daca te-ai imprumutat pentru a incepe o afacere iar afacerea incepe sa mearga si isi plateste singura creditul, atunci este vorba despre o datorie buna. De asemeni in cazul in care te-ai indatorat pentru a investi sau pentru a achizitiona un obiect care isi creste valoarea in timp.

Daca insa au datorii de pe urma unor credite contractate pentru a cumpara lucruri perisabile, care odata cumparate nu mai pot fi revandute la aceeasi valoare, atunci avem de a face cu datorii proaste (cum sunt majoritatea datoriile contractate de persoane fizice).

Daca ai ambele tipuri de datorii, prioritare ar trebui sa fie cele proaste. De ele trebuie sa scapi primele.

Cheltuieste mai putin decat castigi.

Citeste si:  Doua Mentalitati Diferite cand vine vorba de Bani

Este un prim pas pentru a iesi din cursa datoriilor care de multe ori sunt generate tocmai de acest stil pagubos de a trai peste posibilitatile de castig. Limiteaza-te la a trai dupa masura posibilitatilor si nu pe datorii.

Economiseste.

Despre economisire am vorbit si in articolele trecute asa ca nu vom intra in detalii aici. Economisirea este o masura inteleapta ce cantareste mult in lupta impotriva datoriilor.

Nu plati rata minima.

Platind lunar suma minima nu faci altceva decat sa prelungesti datoriile. Cauta sa platesti peste suma minima astfel incat sa scurtezi perioada de achitare a datoriilor.

Imprumuta-te de la cunoscuti.

In masura in care este posibil cere ajutorul rudelor/prietenilor/cunoscutilor pentru a te ajuta sa achizi datoriile de la banca. Imprumutul de la prieteni este mai avantajos pentru ca in acest caz nu mai esti incarcat de dobanzi, comisioane si nici nu este presat de timp asa cum te preseaza banca.

Gaseste noi surse de venit.

Daca ai timp si posibilitati te-ai putea gandi sa incepi o afacere part-time, sa lucrezi ocazional sau chiar sa iti iei un al doilea job pentru a face rost de o noua sursa de venit care sa te ajute in lupta impotriva datoriilor.

Daca folosesti internetul frecvent te-ai putea gandi la o afacere online, e o solutie ieftina si destul de accesibila pentru cei care doresc sa isi rotunjasca veniturile.

Citeste si:  Despre raportul de tara al FMI

Desi situatiile difera de la caz la caz si nu toti au aceleasi datorii si nici aceleasi posibilitati, in mod sigur aceste sfaturi merita analizate si luate in considerare, s-ar putea sa-ti ofere solutia la problema presanta a datoriilor.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment