Idei simple de economisire

În ecuația situației tale financiare contează atât veniturile, cât și cheltuielile. Am încercat să abordez pe blog veniturile pasive și suplimentarea veniturilor prin investiții și le voi detalia prin noi și interesante articole.

Importante sunt însă ideile de economisire și vreau să reușim cu timpul să strângem cât mai multe împreună. Am spus că nu sunt adeptul extremelor, a economisirii totale în dauna micilor plăceri cotidiene. Dacă câteodată ai chef de unele extravaganțe fă-le, până la urmă banii pentru asta sunt, iar viața ta nu ar trebui să constea doar din muncă și un Excel updatat zilnic cu veniturile și cheltuielile. Ești la început de carieră profesională – e important să te distrezi, acum ai timp. Totuși trebuie să avem grijă să avem un echilibru în toate.

Hai să începem să întocmimo listă cu idei simple de economisire, pe care le vom dezvolta în timp.

1. Atunci când primești salariul, fă-ți un depozit bancar cu suma pe care vrei și poți să o economisești. Utilizează pentru asta internet banking-ul, nu sta cu banii pe card și nu amâna să mergi la bancă pentru constituirea depozitului.

2. Constituie un fond de rezervă, despre care am mai vorbit pe blog. Apelezi la el când ai nevoie și nu vei fi nevoit să umbli la depozitele bancare.

Citeste si:  Cat mai creste leul?

3. Încearcă să nu mergi la cumpărături doar ca modalitate de relaxare, pentru a scăpa de stres. Te vei trezi cu coșul plin de lucruri drăguțe, dar inutile.

4. Mergi întotdeauna la supermarket cu lista de cumpărături la tine. Mai simplu și mai eficient din punctul de vedere al economisirii este să cumperi online alimentele de care ai nevoie.

5. Cumpără în cantități mai mari când găsești oferte foarte bune la anumite produse cum ar fi detergentul, zahărul etc.

6. Cumpără haine doar în perioada de reduceri. Acestea nu sunt neapărat în extrasezon, ci pot fi și la mijlocul lui. De exemplu la mijlocul verii e plin de costume de baie, tricouri și pantaloni scurți la jumătate de preț.

7. Dacă îți place să citești, fă o listă de cărți și așteaptă reducerile.

8. Șterge toate emailurile publicitare înainte să le citești. Chiar ai nevoie de atâtea haine și încălțăminte?

9. Fă economie de combustibil și mergi cel puțin o dată pe săptămână cu transportul în comun.

10. Încearcă să îți iei de câteva ori pe săptămână pachet de acasă la serviciu. Dacă mănânci de la cantină sau catering, alege meniuri la prețuri fixe.

11. Lasă-te de fumat, sau dacă nu poți programează-ți țigările la anumite ore și respectă programul.

Citeste si:  Modalitati de a economisi bani in fiecare zi

12. Înlocuiește ieșirile la mall cu plimbări în parc sau ieșiri la terasă. Nu vei avea tentația shoppingului inutil.

13. Nu cumpăra haine și alte bunuri de utilizare limitată pe credit. Nu utiliza cardul de credit, dobânda e mare la descoperitul de cont.

14. Încearcă când mergi la cumpărături să ai la tine cash. Banii de pe card se cheltuiesc repede și ai impresia că nici nu ai făcut-o.

15. Programează-ți concediul din timp și fă rezervările cu câteva luni înainte. Nu numai că vei avea siguranța că ai loc de cazare, dar vei face și economii.

16. Plătește-ți facturile la timp, nu are rost să plătești penalități inutile.

17. Păstrează monedele primite ca rest și pune-le în pușculită. Vei fi surprins ce sumă se acumulează de acolo.

Voi ce idei de economisire aveți?

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment