Cum sa economisesti pentru o casa

O casa este una dintre cele mai importante achizitii pe care le poti face in timpul vietii. Cumpararea unei case nu este doar o decizie extrem de emotionala, ci necesita si multa planificare pentru a se realiza. Vei dori sa stabilesti tipul potrivit de ipoteca pentru nevoile tale si sa cauti cea mai buna rata a dobanzii pe care o poti obtine.

O parte a acestei planificari include si economisirea unor sume suficiente pentru un avans si alte costuri asociate achizitionarii unei locuinte. Deci, de cat ai nevoie? Iata cum sa determini cat de mult ar trebui sa economisesti pentru a cumpara o locuinta – plus cateva sfaturi pentru a face rost de bani.

1.Creeaza un buget

Crearea unui buget este unul dintre cei mai importanti pasi in stabilirea unui obiectiv financiar. Acesta te ajuta sa vezi de unde vin si unde se duc banii tai astfel incat sa iti poti imparti mai bine fondurile.

Cu un buget, poti:

Stabili limite pentru achizitii

Sa elimini cheltuielile inutile

Aloci fonduri pentru diverse obiective (inclusiv o viitoare locuinta)

Odata ce stii cat de mult iti poti permite sa economisesti in fiecare luna, poti, de asemenea, sa automatizezi aceste economii prin transferuri intr-un cont dedicat. Acesta este cunoscut sub numele de fond de amortizare, in care economisesti in mod constant bani pentru cheltuieli punctuale sau neregulate.

Citeste si:  Ce greseli financiare sa nu faci la 30 de ani!

2.Redu cheltuielile

Odata ce ai un buget in vigoare, poti identifica zonele in care ai putea reduce din cheltuieli. Prin realocarea acelor fonduri catre economiile pentru casa, ai putea fi in masura sa achizitionezi o proprietate chiar mai devreme.

Unele modalitati de a reduce cheltuielile includ:

Cumpararea de articole la reducere sau in vrac

Limitarea cheltuielilor „distractive”, cum ar fi mancatul la restaurant sau cumpararea de haine noi.

Impartirea anumitor resurse si produse cu familia (cum ar fi abonamentele).

Profitand de serviciile si produsele gratuite (cum ar fi descarcarea de carti electronice gratuite de la biblioteca comunitatii in loc sa cumperi cele mai noi titluri).

Reducerea cheltuielilor este rareori distractiva, dar te poate ajuta sa economisesti zeci de lei pe luna daca o faci in mod corespunzator. Acest lucru te poate ajuta foarte mult in planurile tale de cumparare a unei locuinte.

3.Cauta alte modalitati de a castiga bani

In afara de slujba de zi cu zi, exista si modalitati de a-ti amplifica castigurile (si de a-ti stimula eforturile de economisire) pe cont propriu.

Popularitatea unei activitati secundare a crescut in ultimii ani. In prezent, aproximativ 10% dintre lucratori declara ca au o activitate secundara in plus fata de locul de munca principal. Pentru a castiga bani in plus, ia in considerare posibilitatea de a avea un loc de munca suplimentar cu jumatate de norma, de a lucra ca freelancer, de a-ti monetiza hobby-ul sau chiar de a-ti inchiria masina sau o camera din casa.

Citeste si:  Ce lucrari trebuie sa faci atunci cand vrei sa faci economii la energie?
Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment