Cum sa cheltui mai putin in 2021

Cum sa cheltui mai putin? Este o intrebare la care incerci sa gasesti raspunsul de mai multa vreme. Cel mai adesea este mult mai usor decat crezi. Daca vrei sa economisesti in 2021 atunci acest mini ghid iti este indispensabil.

Iti doresti fara indoiala sit u noua versiune de iPhone sau de iPad, noul MacBook, ultima versiune de iWatch…ca si conditii necesare ale fericirii tale. In realitate, toate aceste lucruri nu fac decat sa ne ingreuneze. Aceasta eterna urmarire a tot ce este nou si modern ne distrage in majoritatea din timp, nu ne lasa sa vedem ce este cu adevarat important in viata.

Persoanele care nu au toate aceste bunuri materiale sunt in general mai fericite si mai multumite. Asta deoarece stiu ca viitorul lor financiar este unul stralucit dar si ca nu sunt devorati in mod continuu de batalia – pierduta in avans – al consumului.

Cum sa cheltui mai putin in 2021?
Foloseste regula de 24 de ore. Vezi ceva ce ai vrea sa cumperi? Mergi acasa si gandeste-te. Ofera-ti 24 de ore pentru a decide daca ai cu adevarat nevoie de acel ceva. Sau chiar 72 de ore. Astfel, vei reusi sa economisesti cateva zeci de lei, poate chiar mai mult.

Citeste si:  Cateva trucuri de care sa tii cont pentru a face economii de bani

Inlocuieste un timp liber scump cu ceva gratuit. Daca esti un cititor pasionat, daca adori cartile, incearca sa mergi mai des la bibilioteca, nu la librarii. Daca ai obiceiul sa joci golf, o data pe saptamana inlocuieste acest hobby cu ceva gratuit. Important este nu abandonezi lucrurile pe care le iubesti.

Mergi mai rar la magazinul preferat. In urma cu cativa ani, ai realizat si tu cu siguranta faptul ca ai obiceiul sa cheltui cateva sute de euro vizitand site-uri precum eBay sau Fnac. Redu cheltuielile si acceseaza site-ul mai rar. In ziua de azi, cu ajutorul magazinelor online este mai usor sa economisesti. In loc sa faci shopping, fa o plimbare, viziteaza un prieten sau citeste o carte. Construieste un obicei nou, mai ieftin, sau chiar gratuit pentru a-l inlocui pe cel vechi.

Condu mai putin. Foloseste mai des transportul public, macar o data pe saptamana, sau mai des daca poti. Daca lucrezi, intreaba seful daca poti beneficia de o zi de telemunca pe zi. Planifica deplasarile in momentul in care traficul este mai redus.

Redu facturile. Trebuie sa acorzi o atentie sporita facturilor. In ceea ce priveste televizorul, canalele suplimentare se pot acumula rapid atunci cand stai acasa mai ales. Regleaza in mod corect incalzirea pe timp de zi. Invata cum sa reduci consumul de apa, de electricitate si factura la incalzire.

Citeste si:  Sfaturi de la expertii financiari pentru a-ti planifica bugetul perfect pentru 2022

Mergi mai rar la restaurant. Cu asta te ajuta contextul actual, criza sanitara pentru moment. Insa, atunci cand se vor deschide, fa-ti tu micul dejun si du-l la birou. Seara, in loc sa mergi la restaurant cum aveai obiceiul, incearca sa gatesti acasa ceva sanatos.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment