Trucuri eficiente pentru a economisi bani

Daca esti o persoana cheltuitoare fa-ti timp o ora pentru a te gandi in mod serios la obiceiurile tale financiare si la ce ai putea schimba in mod pozitiv la aceste obiceiuri. Cu alte cuvinte, ce ai putea face sa economisesti cativa banuti?

Numeroase sunt persoanele care cauta tot felul de scuze pentru faptul ca nu reusesc sa puna bani deoparte insa sunt si persoane care reusesc sa economiseasca bani in fiecare luna.

Greseala vine de la obiceiurile de consum si, drept urmare de la gestiunea financiara

Insa cate persoane nu sunt care castiga foarte bine insa nu stiu cum sa isi gestioneze banii? Rezultatul va fi mereu acelasi: mai multi bani = mai multe cheltuieli. De altfel, majoritatea din aceste persoane sunt in general cele care joaca la loto si tin discursuri ipocrite de tipul: banii sunt ochiul dracului.

Insa viata se schimba daca obiceiurile se schimba…

In cele ce urmeaza va oferim cateva trucuri eficiente pentru a economisi bani:

Economiseste bani renuntand la lucrurile inutile din viata

Daca ai obiceiul sa cheltui 80 de lei pe luna pe pizza sau pe alte tipuri de mancare. Este vorba despre 320 de lei pierduti pe luna pe care ai putea sa ii investesti in altceva sau, pur si simplu, sa ii pui deoparte. Atunci cand se strang bani suficienti, pleaca intr-o vacanta relaxanta.
Daca fumezi, acum este cel mai bun moment sa te lasi. Un fumator vechi (de peste 13 ani) pierde in jur de 20 de lei pe zi pe tigari, asta daca reuseste sa se limiteze la un pachet. Asta inseamna 140 de lei in 7 zile. Pentru a reusi cu adevarat sa te lasi de fumat trebuie sa faci acest lucru de la o zi la alta. Este nevoie de multa vointa intr-adevar dar in cele din urma vei reusi. Si, cu siguranta, vei evita un cancer la plamani…

Citeste si:  Coronavirus in cea de-a doua economie a lumii

Economiseste platind tot ce este de platit prima data

Principiul este extrem de simplu. Majoritatea persoanelor fac economii din ce le raman la sfarsit de luna. Insa, cum, in general, multora nu le ramane nimic, nu reusesc sa economiseasca nimic. Lucrezi in fiecare zi, 5 zile din 7, uneori si sambata. Ideea este sa platesti totul din timp pentru a nu te trezi ca i-ai cheltuit pe alte prostii si nu mai ai bani de facturi. Vei fi surprinsa sa constati ca iti raman chiar bani la sfarsit de luna.

Avantajul este acela ca esti obligat sa ramai cu ceea ce iti ramane si vei reusi sa gestionezi in mod mai eficient cheltuielile. Toata lumea vorbeste despre criza financiara inca din 2008 insa, aceasta criza a afectat in special o anumita parte din populatie, acea parte care nu a reusit sa isi gestioneze finantele. Insa, chiar si in perioada de criza exista oportunitati pentru a castiga bani si pentru a economisi. Acest fenomen va exista intotdeauna deoarece vor exista mereu oameni care se plang si altii care vor folosi aceasta experienta pentru a inflori si a se adapta.

Nu mai ai nicio scuza, acum detii doua trucuri simple si eficiente pentru a economisi bani.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment