Top cele mai bune metode de economisire

Ceea ce urmeaza mai jos sunt cateva metode si strategii prin care oricine poate economisi bani albi pentru a-i investi sau pur si simplu pentru zile negre. Fiecare din aceste metode de economisire sunt pasi simpli, pentru unele e nevoie de cateva minute sau ore pentru a le pune in aplicare, pentru altele e nevoie de perseverenta si aplicare pe termen lung. Alege strategiile de economisire care ti se potrivesc cel mai bin

Alege-ti cu grija banca. Nu are rost sa platesti comisioane mari pentru administrarea contului sau a cardului, consulta oferta de pe piata si alege banca in functie de nevoile tale. Chiar daca la prima vedere nu pare un pas important pentru economisire, comisioanele de administrare si cele de tot felul percepute de anumite banci, ajung sa iti scoata in final o multime de bani din buzunar.

Nu mai cumpara lucruri inutile. Cumpara doar lucrurile de care ai cu adevarat nevoie. Foarte multi romani au adevarate “colectii” de lucruri cumparate fara discernamant, de la armate de pantofi pana la jucarii sau materiale plastice. Sunt o multime de bani aruncati pe fereastra, bani cu care ar fi putut face ceva mai productiv.

Uita-te mai putin la TV. Televizorul este un mare consumator de timp si bani. Daca vei alege sa pierzi mai putin timp in fata televizorului vei avea mai mult timp pentru lucrurile mai importante si nu vei mai fi asaltat de valuri de reclame care te indeamna sa cumperi toate prostiile scumpe si inutile, in plus vei face si economie la curent.

Citeste si:  Cota unica vs. impozitarea progresiva

Profita de reduceri. Reduceri, oferte si carduri de fidelizare, sunt instrumente utile de care poti profita atunci cand iti faci cumparaturile. Te vor ajuta sa ramai cu mai multi bani in buzunar.

Lista de cumparaturi. Atunci cand pleci la cumparaturi trebuie sa stii exact ce anume vei cumpara, fa-ti o lista de acasa si limiteaza-te la ea. Atunci cand plecam fara o lista de cumparaturi, sfarsim mai tot timpul prin a cumpara diverse chestii de care nu avem urgenta nevoie dar care ne “sar in ochi”. In schimb daca avem o lista facuta de acasa putem evita astfel de “capcane”.

Cadourile. In loc sa dai bani frumosi pentru cadouri in preajma sarbatorilor, o varinata mai potrivita ar fi sa le construiesti singur. Daca ai vreun talent nu ezita sa-l foloseste: o tesatura, un portret, un filmulet facut pe computer, etc. sunt cadouri inedite ce vor fi mai apreciate decat niste cadouri banale din magazine. In plus vei economisi niste bani.

Renunta la vicii. Pe langa faptul ca vei investi astfel in sanatatea ta, vei economisi bani frumosi. Viciile nu doar sa dauneaza sanatatii si iti aduc o moarte prematura dar sunt si foarte scumpe. Un fumator de exemplu ar putea economisi pana la 300 lei pe luna daca ar renunta la fumat. Sunt bani ce ar putea fi folositi mult mai eficient decat pentru a-ti plati propria imbolnavire.

Citeste si:  Ce greseli financiare sa nu faci la 30 de ani!

Investeste in energie alternativa. Nu este o investitie la indemana oricui dar daca urmezi pasii de mai sus si ai reusit sa pui ceva banuti de-o parte, s-ar putea sa iti permiti sa investesti si in energia alternativa. Pe termen lung vei avea numai de catigat, vei plati o factura la curent mult mai mica decat in prezent. E o investitie pe termen lung.

Desigur ca mai sunt si alte metode de a economisi bani insa ele sunt total inutile daca nu sunt si puse in practica.

Rezultatele se vad in timp insa avantajele merita asteptarea.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment