Economisire bani

Economisirea banilor este un subiect destul de controversat pentru unii. Sunt persoane care considera ca economisirea este de fapt o dovada de saracie si ca nu ar trebui sa « iti rupi de la gura » acum pentru a avea multi bani mai tarziu. Altii considera ca este o idee buna sa nu cheltui chiar tot ce primesti ca venituri si ca un plan bun de economii si investitii pe termen lung te va duce spre o viata mai prospera. Chiar daca majoritatea oamenilor isi doresc sa fie bogati, sa aiba multi bani, sau sa beneficieze de libertatea financiara de a putea sa isi cumpere tot ce vor, economisirea banilor este destul de rar o rezolutie.

Warren Buffett, un investitot celebru considera ca economisirea banilor este importanta, chiar daca averea sa este estimata la peste 100 de miliarde de dolari.

Iata care sunt sfaturile oferite de cel aflat in top 3 al celor mai bogati oameni din lume:

Atentie la destinatia data banilor. Warren Buffett a fost citat spunana ca prima regula  a investitiilor este aceea de a nu cheltui banii. Miliardarul a pus accentul atat de tare pe aceasta regula incat conform parerilor sale, a doua regula este aceea de a nu uita prima regula. Buffett ne sfatuieste sa nu ne facem datorii doar daca suntem absolut siguri ca putem obtine un profit pe viitor.

Citeste si:  Metode de economisire la cumpărături

Trebuie sa facem ceea ce ne place. Un alt sfat oferit de Warren Buffett este acela de a face mereu ceea ce ne place. Doar atunci poti fi satisfacut cu munca si cu jobul tau. Trebuie sa iti faci un hobby din ceea ceiti place sa faci chiar daca nu este tocmai usor sa renunti la un loc de munca care nu iti aduce satisfactii. Faptul ca iti urmezi pasiunea iti poate aduce implinire, ceva ce nu se poate cumpara cu bani adica.

Nu pierde timpul. Timpul este o resursa la fel de importanta ca si banii in sine. Se declara total impotriva discutiilor fara valoare pe care le compara cu un comportament imatur. In cazul in care faci o propunere de afaceri trebuie sa fii direct si sa numesti imediat pretul. Warren Buffet sustine ca el nu sta cu nimeni la discutii inutile daca nu i se spune pretul din prima. In plus, a declarat mereu ca el ia deciziile pe loc.

Asteapta promotii. Nu plati niciodata pretul intreg de vanzare cu amanuntul  daca poti cumpara acel ceva la promotie. Warren Buffett a declarat ca el asteapta mereu ca pretul cerut pentru o companie sa scada cat de mult posibil si abia apoi o cumpara.

Investeste in tine. In plus, Buffett este de parere ca este deosebit de important sa investim in propria persoana. Astfel, devenim mai valorosi si ajungem intr-o pozitie mai buna din care putem castiga mai mult.

Citeste si:  Trucuri pentru a economisi bani
Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment