7 tipuri de economii cu care se pot plati datoriile

Datoriile se acumuleaza cand bugetul lunar nu este corect calculat, veniturile nu acopera cheltuielile. Ceea ce inseamna ca plata datoriilor reprezinta o cheltuiala, careia trebuie sa i se aloce niste venituri. In continuare sunt prezentate solutii pentru a face economiile necesare platii datoriilor:

Economii legate de consumabilele casnice

Alegerea unor produse refolosibile este o modalitate de a face economii. De exemplu, produsele de curatare a locuintei: in locul unor servetele de curatare de unica folosinta, se pot folosi lavete si solutii. Pentru protectia pielii, in locul manusilor de unica folosinta pot fi cumparate cele refolosibile. Marile lanturi de magazine au marcile proprii de produse, care sunt mai ieftine decat alte produse pe care le comercializeaza, de la alte branduri. O atentie sporita la alegerea produselor si a pretului acestora, poate genera economii.

Economii legate de ingrijirea personala

Nu zice nimeni ca oamenii nu trebuie sa mearga la salon pentru a se tunde, dar sunt modalitati de a micsora costurile. Femeile isi pot coafa sau vopsi parul acasa. Barbatii se pot barbieri acasa. Manichiura, pedichiura se pot realiza tot acasa. Astfel, se fac economii.

Economii legate de haine

Hainele sunt si ele o necesitate, insa nu hainele scumpe sau cele luate in exces. La fel se intampla si cu incaltamintea, accesoriile precum genti, curele, etc. Uneori produsele de la brandurile renumite sunt la aceeasi calitate ca produsele altor branduri mai putin populare, dar difera pretul considerabil. Asadar, se pot face economii si prin cumpararea rationala a hainelor si a celorlalte accesorii.

Citeste si:  Sfaturi de la expertii financiari pentru a-ti planifica bugetul perfect pentru 2022

Economii legate de divertisment si alte abonamente

Abonamentul la sala poate fi inlocuit cu exercitii facute acasa avand ca inspiratie diverse videouri pe YouTube (daca este necesar) sau cu miscare facuta in aer liber. De asemenea, banii dati pe bilete la film, teatru sau concerte pot fi economisiti daca se urmaresc site-urile cu evenimente pentru a participa la evenimente gratuite, organizate de primarii sau alte institutii.

Economii legate de calatorii si transport

In localitate se poate alege transportul in comun, in locul autovehiculului personal pentru care este posibil sa mai fie nevoie plata parcarii, pe langa costul carburantului. Ar trebui luat in considerare si ca ar fi mai ieftin sa se mearga in calatorii cu trenul, decat cu autovehiculul personal.

Economii legate de vacante

Exista statiuni foarte populare sunt cazarea de 3 stele costa mai mult decat o cazare tot de 3 stele, dar intr-o statiune mai putin promovata. Este bine de stiut ca inchirierea unui apartament cu bucatarie poate aduce noi economii in vacanta, decat alegerea unei pensiuni sau a unui hotel care obliga oamenii sa ia masa in oras sau la restaurantul propriu.

Alte sfaturi de economisire

Exista firme de colectare a datoriilor precum compania KRUK Romania SRL care ajuta oamenii sa isi plateasca restantele, cand creditorul initial a imputernicit-o in acest sens. In cei 15 ani de cand activeaza in Romania a dezvoltat multe produse si instrumente flexibile pentru clientii cu datorii. Acestea sunt comunicate foarte clar pe site-ul companiei, unde clientii gasesc chiar si alte sfaturi de economisire.

Cu intentia de a recompensa clientii care isi asuma datoria si platesc lunar ratele, compania a creat programul de fidelitate „Dorinte Implinite”. Pentru fiecare rata platita, clientii primesc puncte care se transforma in bani. Acesti bani pot fi considerati tot un fel de a economisi.

Citeste si:  Ponturi Pentru Managementul Banilor
Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment