Cum să faci mai mulți bani

Azi s-a relansat de ceva vreme ca blog de finanțe personale, așa că avem deja ocazia să punem cap la cap primele sfaturi, pentru că știu că subiectul vă interesează. Nu am făcut încă o strategie pentru independența financiară, nu e neapărat obiectivul meu principal, nu mă văd ieșind la pensie cu 20 de ani mai devreme și trăind chibzuit din banii strânși. E bine să le încerci pe toate, să economisești, să faci mai mulți bani, dar și să te bucuri de ei, fără a duce o viață de o frugalitate extremă.

Nu există soluții magice despre cum să faci mai mulți bani și voi știți asta, dar printr-o strategie echilibrată și urmărită consecvent poți cu siguranță să reușești multe, în doar trei pași:

Câștigă mai mult
Dacă ești angajat încearcă să îți renegociezi salariul lunar, dar ai grija ca înainte să demonstrezi ceva rezultate. Nu se poate? Nicio problemă – fă cursuri, cultivă-ți imaginea de bun profesionist și schimbă jobul. Între timp încearcă să câștigi ceva bani lucrând de acasă, nu se știe cum vei găsi o sursă de îmbogățire la care nici nu te gândeai că te va duce talentul tău.

Economisește
Fixează-ți un obiectiv pentru asta, e stimulentul psihologic de care ai nevoie. Vrei să îți schimbi jobul cu unul mai relaxant, dar mai slab plătit, vrei să te bucuri de un an liber în care să vezi lumea, ai nevoie să știi că dispui de o sumă de bani care îți permit să nu depinzi mereu de toanele șefului tău? E simplu, pentru asta trebuie să economisești. Am pe blog mai multe metode de economisire, cel puțin câteva ți se potrivesc și ție. Între timp nu uita să scapi de datorii, să încerci să plătești anticipat mai ales creditele cu dobânzi mai mari. Fii ordonat, verifică facturile, mai ales abonamentele pe care le ai și vezi de unde poți economisi, scapă de cumpărăturile impulsive, plătește-te pe tine prima dată.

Citeste si:  Super Mario Draghi

Investește
Uită-te ce înseamnă puterea dobânzii compuse. Orice leu economisit contează, iar în plus depinde și de măiestria ta în domeniul investițiilor. Poți să începi cu investiția în fonduri mutuale și să treci ulterior la acțiuni și alte instrumente financiare. E simplu, ai nevoie doar de schimbarea mentalității. Odată ce vei investi vei deveni pasionat și vei acumula cunoștințele pentru asta.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment