Cum finantezi achizitionarea unei locuinte

Ai in vedere achizitionarea unei proprietati insa inca nu stii cum o vei finanta? Putini sunt cei care isi pot permite o viitoare casa fara un imprumut, mai ales atunci cand este vorba de prima achizitie imobiliara.

Utilizarea capitalului propriu

Finantarea achizitionarii viitoarei locuinte din bani proprii este scenariul ideal. Cu toate acestea, acesta este un proiect ambitios care necesita o suma substantiala de capital. Aceasta suma poate fi obtinuta prin mostenire, prin vanzarea uneia sau mai multor proprietati sau pur si simplu prin succes profesional. Insa, majoritatea celor care economisesc nu ezita sa apeleze la un imprumut imediat ce incep sa lucreze.

Creditul bancar clasic cea mai frecventa solutie

Recurgerea la un imprumut bancar traditional este foarte frecventa atunci cand se cumpara o proprietate. Banca avanseaza suma de bani necesara imprumutatului in schimbul platii unei dobanzi. Imprumutul este apoi rambursat progresiv, de obicei in fiecare luna. Astfel, ratele lunare includ dobanda datorata bancii si o parte din capitalul imprumutat pana la rambursarea integrala a acestuia. Evident, cu cat rambursarile sunt mai lungi, cu atat mai multa dobanda trebuie sa plateasca imprumutatul. Cu toate acestea, un imprumut contractat pentru o perioada scurta de timp va duce la rate lunare mai mari.

Citeste si:  Uniunea bancara, un castig pentru sistemul financiar european

In ceea ce priveste dobanda, banca va va permite sa alegeti intre o rata fixa sau una variabila. Rata fixa este stabilita la semnarea contractului si ramane neschimbata pe durata perioadei de rambursare a creditului, garantandu-va plati lunare identice, indiferent de modificarile ratelor dobanzilor. Rata variabila urmareste evolutia ratelor. Pentru a evita variatiile excesive, bancile ofera, in general, rate variabile plafonate. Alegerea intre aceste doua tipuri de rate va depinde in principal de gradul dumneavoastra de acceptare a riscului.

Crowdfunding imobiliar pentru a va spori contributia personala

Uneori este dificil sa strangi suma necesara pentru a obtine un credit imobiliar. Numeroase platforme de crowdfunding imobiliar permit viitorilor proprietari de locuinte sa constituie un fond reprezentand 2% din suma totala necesara pentru achizitionarea unei proprietati, datorita donatiilor din partea altor persoane. Pentru ca aceasta noua solutie de finantare sa functioneze, trebuie sa convinga suficient de multi oameni sa participe.

Sursa: https://www.financierement.fr/dossier-24-financer-achat-maison.html

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment