Fii înţelept! Urmează sfaturi care te ajută să economiseşti bani pentru rate

Fii înţelept! Urmează sfaturi care te ajută să economiseşti bani pentru rate

Oameni trăiesc într-o epocă a gratificării instantanee, fiind programaţi să îşi dorească să obţină lucrurile pe loc, fără întârziere, iar acest lucru implică şi cheltuieli instantanee. Acest lucru este total opusul a ceea ce se învaţă în familie, în societate şi la şcoală, anume faptul că trebuie să existe un efort care trebuie depus şi un anumit interval de timp până în momentul îndeplinirii dorinţelor.

Deşi realitatea şi logica spun contrariul, nimeni nu se poate lupta la nesfârşit cu dorinţa înnăscută de a avea ceea ce îşi doreşte exact în momentul acela şi nu mai târziu. Oamenii simt aceste lucruri ca pe nişte nevoi urgente, chiar dacă nevoia poate să însemne achiziţionarea ultimului gadget apărut sau a unei case – două lucruri total diferite, dar care pot avea acelaşi nivel de prioritate pentru două persoane diferite.

Indiferent de categoria în care se situează cineva, fie că este vorba despre achiziţionarea unei locuinţe sau despre situaţii mai puţin stringente, soluţia universală pentru a satisface nevoia de gratificare instantanee a oamenilor, atunci când nu există mijloace financiare suficiente, este reprezentată de împrumuturi.

Împrumuturile presupun rate, iar ratele implică economii. Următoarele sfaturi oferite de KRUK România sunt extrem de utile, fiind un real ajutor pentru oameni cu datorii.

Citeste si:  Top cele mai bune metode de economisire

Gesturi mici, care economisesc bani mulţi

Cea mai uşoară modalitate de a economisi bani este să nu cheltuim, ceea ce este practic imposibil. Alternativă viabilă este cumpătarea şi o atitudine responsabilă. Iată ce se poate face pentru a economisi bani, fără efort:

  • reducerea ieşirilor în oraş pentru a mânca – gătind acasă, se economisesc atât bani, cât şi calorii;
  • planificarea unui meniu săptămânal, pentru a cumpăra doar alimentele necesare, fără a face risipă;
  • planificarea treburilor zilnice în mod corect, astfel încât să se minimizeze timpul petrecut cu maşina în oraş, reducând, astfel, cheltuielile cu combustibilul;
  • evitarea cumpărăturilor compulsive, care pot da un sentiment plăcut pe moment, însă vor ridica un semnal de alarmă la sfârşitul lunii, când se fac socotelile finale;
  • achitarea integrală a dobânzii cardului de credit în fiecare lună, pentru a evita acumularea unei sume foarte mari.

Chiar şi ţinând cont de aceste sfaturi, pentru majoritatea oamenilor, economiile nu sunt foarte uşor de făcut, astfel că se poate ajunge în situaţii dificile, precum incapacitatea plăţii ratelor.

Ce presupune prescrierea datoriilor?

Cei care au datorii pot invoca, în condiţiile date de lege, prescrierea datoriilor în faţa instanţei. În acest caz, creditorul are posibilităţi limitate de folosire a instanţei în încercarea sa de a recupera datoriile. Totuşi, datoria nu se şterge.

Citeste si:  Sfaturi pentru a face economii in fiecare zi

În aceste cazuri, creditorul iniţial are dreptul legal să cesioneze creanţele. Mai simplu spus, banca, societatea de asigurări, compania de telefonie mobilă sau orice altă entitate către care o persoană are o datorie, poate vinde mai departe creditul. În esenţă, acest lucru este unul benefic pentru debitor, dovedindu-se a fi un ajutor la plata datoriilor.

Ce se întâmplă după vânzarea creditului?

După vânzarea creditului, persoanele cu rate restante sunt contactate de o companie specializată în gestionarea şi colectarea creanţelor, aşa cum este şi KRUK Romania. Astfel, clienţii cu datorii pot beneficia de ajutor specializat în gestionarea bugetului şi pot stabili un nou angajament de plată cu rate avantajoase, pe care le pot plăti la timp şi cu regularitate.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment