Sfaturi de la milionarii de succes pentru tinerii care vor sa debuteze in afaceri

Milionarii de succes precum Michael Dell, nimeni altul decat fondatorul Dell. inc ii sfatuieste pe toti cei care doresc sa debuteze in afaceri, tinerii in special si care doresc si sa se bucure de succes in cel mai scurt timp sa isi aleaga cu mare atentie mediul inconjurator. Si sa nu incerce niciodata sa fie cei mai inteligenti dintr-o camera. In cazul in care cineva descopera acest lucru, atunci fie inviti oameni mai inteligenti alaturi de tine, fie schimbi camera. In cercurile profesionale acest lucru se traduce prin a forma o retea.

Trebuie sa te dezvolti in mod corect pe termen lung.  Pentru a avea mereu o viziune echilibrata, pentru a putea evita capcanele existente pe piata, numeroase de altfel, cunoscute si sub denumirea de bule speculative, trebuie sa urmaresti de fiecare data pietele mai mari, care sunt cele care dicteaza trebdurile din acest domeniu, din domeniul tau de activitate mai precis. In functie de acestea trebuie sa pui la cale un plan de dezvoltare sustenabil, pe termen lung.

Trebuie sa iti asumi unele riscuri. Nicio afacere nu se poate bucura de succes fara sa existe un risc asumat. Acesta este unul din cele mai importante sfaturi, sfaturi pe care Mark Zukerberg, cel care a infiintat Facebook si pe care il cunoaste toata lumea deja, il are pentru toti cei care isi doresc sa debuteze in lumea afacerilor. In plus, cel mai mare risc este acela de a nu-ti asuma absolut nici un risc. Intr-o lume in care schimbarea este una permanenta, neasumarea riscurilor este singura cale sigura spre esec.

Citeste si:  Notiuni Financiare de Baza

Asigura-te de faptul ca nu ratezi oportunitatile. Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, oportunitatile ratate reprezinta una din cele mai mari probleme cu care se poate confrunta o afacere. In cazul in care vei decide ca vei face doar ceea ce stii sigur ca se va bucura de succes si ca va merge, atunci urmeaza sa lasi deoparte multe oportunitati. Daca alegi aceasta cale atunci nu vei regreta niciodata daca ceva nu iti iese, vei regreta doar daca nu ai incercat.

Simplifica. P. Morgan este cel care declara faptul ca una din cele mai rapide cai de a rezolva o problema, de orice natura, este simplificarea. Un lucru care iti va fi de mare ajutor, mai ales in afaceri. Absolut nicio problema nu se poate rezolva pana cand nu se reduce la cateva lucruri simple, elementare. Si modul in care se reuseste realizarea acestui lucru reprezinta cheia gandirii.

Trebuie sa fii increzator in ideile tale. Increderea nu reprezinta un factor atat de important in afaceri. In cazul in care nu ai incredere in ideile tale, in propriile tale idei, sansele ca altii sa aiba pentru tine sunt reduse. Waren Buffett a declarat la un moment dat ca a stiut intotdeauna ca va fi bogat, mereu a fost convins de acest lucru. Nu s-a indoit niciodata de aceasta posibilitate, nici macar pentru un minut.

Citeste si:  Cum Sa Iti Construiesti Propriul Brand
Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment