Daca aveti talent culinar si va pricepeti la prepararea de muraturi, aveti posibilitatea de a incepe o mica afacere de la aceasta idee. Exista numeroase gospodine, dar si gospodari ce si-au incercat norocul cu o astfel de afacere si nu au regretat. In plus, ganditi-va la toate avantajele pe care o astfel de idee vi le poate aduce, din moment ce poate fi transformata intr-o activitate casnica, la domiciliu, din care puteti castiga destule profituri.
Pentru a va dovedi ca nu ne inselam cand spunem ca da, exista exemple de success intr-o astfel de afacere, va oferim povestea familiei Sukosd din Cluj, care a inceput prepararea si comercializarea de muraturi inca din 1998. Va imaginati ca inca de atunci si pana in zilele noastre au vandut tone de muraturi. Si-au deschis chiar si 2 magazine, in Manastur si Marasti. Asa ca daca vreti sa invatati mai multe despre ce presupune punerea in practica a unei astfel de afaceri, puteti vizita aceste magazine si sa aflati care sunt sfaturile proprietarilor.
Bineinteles, afacerea a fost una mica la inceput, dar acum este foarte extinsa, intrucat sotii castiga indeajuns de mult incat sa isi permita sa trai decent. Incasarile lor anuale ajung pana la 40000 de euro.
Cele 14 sortimente de muraturi, printre care gogonele, castraveti, gogosari, sfecla, conopida si altele, sunt vandute vrac, nu la borcan. Un dezavantaj este faptul ca aproape 7 luni din 12 nu pot comercializa. De vina este asadar, sezonul. Vara, vanzarile se aproprie de zero, in schimb, iarna acestea ating punctul maxim. De aici, putem deduce ca doar din vanzarile acumulate in 5 luni, sotii castiga suficient cat sa se poata intretina un an intreg.
Un obstacol a reprezentat si aderarea romaniei la UE, cand a fost necesar sa investeasca aproximativ 20000 de euro pentru diverse modernizari, in scopul conformarii noilor standard impuse de UE.
Daca ei au reusit, dumneavoastra de ce nu ati face-o?
Desi poate nu va veti alege cu o afacere de talia celei prezentate de noi, e important sa incercati. O astfel de modalitate de a face bani din muraturi poate fi chiar solutia pe care o cautati pentru a avea mai multi mai in buzunari, fara a va asuma riscuri financiare mari.
Inainte de a va apuca efectiv de treaba, aveti nevoie de anumite autorizatii, pentru a va putea desfasura afacerea intr-un cadru legal. Apoi, e important sa va hotarati unde veti prepara muraturile si sa asigurati un spatiu special acestei activitati. Ce sortimente veti comercializa este alt aspect important. Incercati sa fiti cat mai original sis a veniti cu idei noi. Poate niste sortimente mai necunoscute de consumatori precum pepenii, pot fi foarte apreciate. Dupa ce stabiliti toate acestea si aveti produsele gata, e esential sa stiti unde le veti vinde.
Va puteti deschide un magazin clasic sau unul online, sau puteti incheia contract cu supermarketuri sau magazine de cartier. In privinta promovarii, va puteti folosi de mediul online, in special, unde puteti face reclama gratuit prin intermediul unui blog sau al unei retele de socializare.
Cat despre costuri, acestea nu sunt extraordinar de mari, insa profiturile vor fi, daca va veti dedica serios acestei afaceri.