Investiții cu bani puțini

Cum poți să câștigi mult cu o investiție mică nu e o întrebare care își poate găsi ușor un răspuns. De obicei randamentul investiției este proporțional cu riscul acesteia, ori la sume mici nu ai prea multe opțiuni.

S-ar putea să descoperi că cele mai bune alternative pentru sumele mici pot să nu fi o investiție directă, ci valorificarea oportunității de a îți plăti o datorie, a cărei dobândă este mai mare decât randamentul posibil al variantelor de investiție de care dispui.

O altă investiție cu o sumă relativ mică este aceea pe care o faci în tine însuți, prin parcurgerea unor cursuri certificate și larg recunoscute, cum ar fi CFA-ul, care îți vor aduce oportunități noi de angajare și posibilitatea unor câștiguri mai mari. De asemenea poți decide să dobândești noi abilități, să înveți o nouă limbă străină sau să urmezi un curs de prezentare sau de vânzări. Toate acestea îți vor crește stăpânirea de sine și valoarea de piață atunci când decizi că a sosit momentul să îți schimbi jobul.

Dacă ai strâns câteva mii de lei poți lua în calcul și începerea unei mici afaceri, poate chiar în domeniul online. Ia-o ca pe o experiență, dacă ea nu se va dovedi chiar decizia care va conduce la obținerea de venituri generoase și la schimbarea stilului de viață. Sunt mulți români care câștigă mii de lei lunar din marketingul afiliat, de ce nu ai putea fi și tu unul dintre ei?

Citeste si:  Ce precautii trebuie sa ne luam inainte de a investi?

Dacă e să ne întoarcem la sumele mici de bani și investițiile în sens clasic, deși nu sunt multe variante în România, există totuși suficiente alternative pentru riscul și pregătirea fiecăruia dintre noi:

  • clasicul depozit bancar, cu dobânzile reduse, dar sigure comparativ cu alte tipuri de investiții;
    schimbarea banilor în valută și constituirea de depozite, ideale mai ales când ai credite în acea valută;
  • investiția în fonduri de pensii facultative, la care ai o deducere anuală de 400 de euro de la impozitul pe venit. De acești bani vei putea dispune doar la vârsta pensionării, în sumă unică sau în tranșe;
  • investiția în fonduri mutuale, care poate fi realizată cu câteva zeci de lei. Aici ai avantajul că îți poți alege tipul de fond (acțiuni, obliațiuni etc.) și îți poți retrage sumele oricând. Despre avantajele fondurilor am mai vorbit, poți găsi pe blog articolele;
  • titlurile de stat, care sunt teoretic cele mai sigure investiții, dar al căror randament e în zona dobânzilor la depozite.

La sume de câteva mii de euro îți poți cumpăra deja propriul portofoliu de acțiuni. Trebuie să iei legătura cu brokerii să vezi care e suma minimă pentru deschiderea unui cont de tranzacționare și care sunt comisioanele percepute la tranzacționare. Cu câteva mii de euro poți să îți construiești un portofoliu diversificat, format din mai multe tipuri de fonduri de investiții.

Citeste si:  Investitii: de ce sa te lansezi inca de azi

Tu ce variante de investiție cu sume mici cunoști?

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment