De ce este bine sa investesti?

Investitiile permit fructificarea capitalului pe termen lung. Suntem cu totii constienti de necesitatea de a economisi: gospodariile pun deoparte, in medie, 15 % din venitul lor pentru a face fata unor evenimente neprevazute, pentru a-si finanta proiectele si batranetea… De asemenea, cu totii ar trebui sa avem reflexul de a investi o parte din aceste economii pe pietele financiare.

De ce sa investesti? Pentru a-ti fructifica patrimoniul

Daca iti pastrezi economiile la saltea sau intr-un cont curent situatia este cam aceeasi: randamentele obtinute sunt fie zero, fie mai mici decat inflatia curenta. Totul depinde de investitia pe care decizi sa o faci. Comparand performanta diferitelor tipuri de investitii in ultimii 10 ani, putem observa ca actiunile ofera de departe cele mai atractive randamente: 10,59% pe an, in medie, pentru actiunile globale.

Prin urmare, ar fi interesant sa investesti in bursa adica sa cumperi actiuni si, eventual, obligatiuni, pentru a-ti face capitalul sa creasca pe termen lung.

Cum sa-ti investesti eficient banii?
Stabileste-ti obiectivele

Investitiile pe piata bursiera implica riscuri legate de fluctuatiile valorii titlurilor de valoare. Cu toate acestea, acest risc nu este acelasi pentru actiuni si obligatiuni – si, mai presus de toate, scade brusc in timp.

Prin urmare, este esential sa definesti, inainte de orice altceva, obiectivul (obiectivele) pentru care investesti. Acest lucru iti va permite sa iti calibrezi asumarea riscurilor in functie de orizontul de investitii, adica de perioada de timp in care doresti sa folosesti economiile investite pentru a-ti realiza proiectele.

Citeste si:  Sfaturi pentru a deveni cel mai bun antreprenor

Fii si tu un actor in cresterea economica

Investitiile tale nu sunt benefice doar pentru finante: ele au, de asemenea, un impact pozitiv, direct sau indirect, asupra asa-numitei economii „reale”, care se refera la productia concreta de bunuri si servicii. Drept urmare, investeste pentru a deveni si tu un actor in aceasta crestere economica.

Sursa: https://blog.nalo.fr/pourquoi-investir/

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment