Cele mai bune investitii in 2019

Daca si tu iti doresti sa te bucuri de un viitor confortabil alaturi de familia ta atunci este nevoie sa faci unele investitii. Suntem convinsi de faptul ca stii deja acest lucru din moment ce ai inceput sa citesti acest articol. Investitiile sunt cele care ne pot genera o sursa suplimentara de venit, te pot ajuta sa iti finantezi fondurile de pensie si te pot ajuta sa iesi din anumite blocaje financiare in care te-ai putea regasi la un moment dat in viata, in viitorul apropiat sau indepartat.

Depozitele bancare. Depozitele bancare reprezinta cele mai sigure investitii la ora actuala. Ofera dobanzi net superioare celor pe care le-ai incasa in cazul in care banii tai ar fi depusi intr-un cont clasic. In tara noastra exista banci care ofera randamente si de 3,8% pe an, in functie de taxe. Aceste depozite bancare sunt asigurate conform legislatiei in vigoare in limita a 100.000 euro pe persoana, pe banca. Ceea ce inseamna ca, in cazul in care banca da faliment tu vei fi despagubit de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare.

Investitii in REIT. REIT inseamna Real Estate Investment Trust definind o entitate care functioneaza asemeni unui fond de investitii. Sumele adunate sunt folosite pentru a achizitiona si gestiona proprietati imobiliare. Aceste investitii se dovedesc a fi variante de plasament excelente pentru persoanele pasionate de sectorul imobiliar si care vor sa scape de bataia de cap care vine odata cu acest domeniu. Drept urmare, nu mai trebuie sa iti faci griji cu privire la faptul ca pretul unui apartament este prea mare sau ca persoanele pe care le aveai in chirie vor sa plece incepand cu luna viitoare. Toate aceste lucruri sunt gestionate de managerul REIT-ului. Majoritatea din aceste REIT-uri opereaza folosind un model de bussines extrem de simplu – folosindu-se de banii actionarilor sunt achizitionate locuinte dupa care sunt inchiriate. Sumele care se strang din chirii sunt folosite pentru a se plati dividendele actionarilor.

Citeste si:  O pensiune turistica: costuri si profituri

Locuinte de inchiriat. Locuintele de inchiriat se dovedesc a fi excelente investitii pentru persoanele care sunt dispuse sa gestioneze propriile locuinte. In primul si in primul rand, este necesara cautarea locuintei perfecte pentru a fi inchiriata. Locatia centrala poate reprezenta un avantaj, daca locuinta respectiva este mai veche decat altele spre exemplu.

Dupa ce ai gasit apartamentul perfect pentru inchiriat incepe bataia de cap. Acesta va trebui renovat si aranjat dupa bunul tau plac dar si al chiriasilor potentiali. Trebuie sa decizi daca vrei sa inchiriezi apartamentul pe termen lung sau pe termen scurt.  In majoritatea din cazuri va trebui sa te duci pana la apartament sa faci curatenie dupa ce locatarul elibereaza apartamentul iar urgente precum o teava sparta in miez de noapte pot aparea oricand. Insa, cu un management corect al bugetului, un calcul atent al finantarii si investitiei si cuun pic de noroc bineinteles, in cativa ani vei avea cu siguranta un cash flow pozitiv.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment