Cum Sa Incepi o Afacere cu 100 de Dolari

Contrar parerii majoritatii, a incepe o afacere nu presupune automat investirea catorva mii sau zeci de mii de dolari/euro. In realitate, in ziua de azi, o afacere poate fi demarata cu un buget maxim de 100 de dolari.

Pentru cei care inca mai cred ca ai nevoie de bani pentru a face alti bani suma ar putea parea ridicola iar pentru care care inca viseaza sa se imbogateasca dand clickuri pe reclame pentru cativa centi sau, daca se poate, fara sa faca nimic, suma ar putea parea o investitie prea mare. Articolul de mai jos se adreseaza atat lor cat si celor care doresc sa aiba o afacere adevarata, nu au prea multi bani de investit dar sunt dispusi sa invete cum pot incepe o afacere cu doar 100 de dolari.

Iata mai jos cum se poate incepe o astfel de afacere, in ce domeniu, si care sunt pasii de urmat.

Fiind vorba de o suma atat de mica (100 de dolari) nu poate fi vorba de o afacere care sa presupuna un rulaj de marfa, un spatiu de inchiriat sau alte costuri cu care se confrunta magazinele, restaurantele si alte genuri de afaceri care va vin in minte.

Pentru astfel de afaceri 100 de dolari pur si simplu e prea putin, insa 100 de dolari este o suma suficienta pentru inceperea unei afaceri pe internet!

Citeste si:  Idei de afaceri pentru viitor

Gaseste un hosting acceptabil

Acceptabil ca pret si ca servicii oferite. Este de ajuns sa faci o cautare pe Google dupa “servicii hosting” pentru a gasi o paleta larga de oferte in acest sens. De obicei, pentru un site obisnuit, serviciul de gazduire nu ar trebui sa coste mai mult de maxim 5 euro pe luna.

Tot prin intermediul firmei de hosting (sau direct de la sursa) poti sa cumperi numele domeniului unde va fi afisat site-ul tau. Pentru domeniile internationale (.com , .net, .org etc.) vei plati in jur de 10 dolari/an iar pentru cele romanesti (.ro) 20 euro pe termen nedefinit.

Site-ul propriuzis

Daca nu te pricepi la design si programare nu trebuie sa te alarmezi, nu ai nevoie sa te pricepi! Exista o multime de scripturi gratuite pe care le descarci de pe internet si apoi le pui pe server pentru a-ti construi singur site-ul. Odata instalate intri in sectiunea de “admin” si incepi sa adaugi si sa modifici continut.

In functie de tematica site-ului poti alege scripturile WordPress (pentru bloguri) sau altele. Desigur exista si scripturi platite, aici sumele variaza foarte mult in functie de aplicatiile oferite si tipul site-ului. Deci la acest capitol costurile pot fi zero, daca alegi un script/template gratuit sau cateva zeci de dolari, daca alegi unul platit.

Citeste si:  O ferma de capre – o alta idee de afaceri in agricultura

Aplicatii e-comerce

Daca alegi sa vinzi produse si servicii proprii, s-ar putea sa ai nevoie de serviciile unor terti pentru a procesa platile online. Poti alege gratuit serviciile paypal.com . De asemeni s-ar putea sa ai nevoie de un newsletter, si aici poti gasi servicii gratuite sau premium.

Programe de afiliere

Daca nu vrei sa vinzi servicii si produse premium poti alege sa promovezi serviciile altora in schimbul unui comision. Exista o multime de programe de afiliere insa cele mai sigure sunt cele de pe clickbank.com sau iti poti monetiza site-ul prin GoogleAdsense.

De asemeni poti construi pe site-ul tau surse multiple de venit imbinand vanzarea unor produse proprii cu promovarea unor produse afiliate sau cu vanzarea de reclama spre GoogleAdsense.

Nu uita de SEO

Serch Engine Optimisation sau optimizarea site-ului pentru motoarele de cautare. Nu intram aici in detalii insa pe scurt este vorba de continut original, linkuri curate, backlinkuri si alte elemente despre care am discutat si vom discuta si in alte articole.

Promoveaza-ti site-ul neincetat

Sunt multe posibilitati de promovare gratuita: prin intermediul forumurilor, prin comentariile pe bloguri, pe retelele de socializare, prin schimb de linkuri sau, daca ti-au mai ramas bani din cei 100 de dolari propusi ca buget maxim, poti apela si la promovarea platita.

Citeste si:  Cum sa vinzi produse online? Cateva idei

In linii mari acestea sunt etapele dezvoltarii unei afaceri online. Nu am discutat aici despre ce fel de afaceri pot fi demarate online pentru ca ideile de afaceri online au facut subiectul altor articole.

In orice caz vom reveni asupra afacerilor online demarate cu bani putini si in articolele viitoare.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment