Deschiderea unei brutării: 7 sfaturi și recomandări

La nivel european, România este țara cu cel mai ridicat consum de pâine pe cap de locuitor. Potrivit datelor Eurostat, oamenii preferă să achiziționeze acest aliment de bază din magazine, iar cel mai des este consumată pâine albă. Așadar, o brutărie modernă reprezintă o idee de business ce poate avea toate șansele de reușită. În plus, dacă se ține cont de tendințele actuale în materie de panificație, pot fi satisfăcute cu ușurință cerințele unei categorii largi de clienți. Dacă ți se pare tentant să investești într-o brutărie, iată câteva sfaturi și recomandări ce-ți pot fi de ajutor pentru realizarea proiectului:

1.  Asigură-te că merită

Statisticile arată că românii sunt fruntași în Uniunea Europeană la consumul de pâine, dar, înainte să te lansezi în demararea unei afaceri în panificație, determină care este piața ta de desfacere. Marile lanțuri de magazine sunt prezente în multe zone din țară și au o ofertă variată, precum și o expunere excelentă a produselor. Așadar, trebuie să te gândești care va fi rolul tău pe piață și ce soluții poți aborda ca să ajungi să activezi în acest sector.

Citeste si:  Liga Profesionista ameninta cu masuri dure in cazul in care se ingheata campionatul

2.  Găsește o locație adecvată

Piața de desfacere este vitală pentru succesul brutăriei, însă de preferat ar fi ca unitatea să-și desfășoare activitatea într-un loc aglomerat, cu vad comercial. Iar ca să găsești un spațiu potrivit înseamnă să ții în echilibru zona, dimensiunea și costurile.

3.  Respectă normele de igienă

Industria serviciilor alimentare este puternic reglementată, ceea ce înseamnă că vei avea nevoie de avize, licențe și autorizații pentru deschiderea brutăriei. În acest sens, spațiul va avea un cuvânt important de spus deoarece trebuie să permită realizarea în condiții optime și de maximă igienă a fluxului de producție.

4.  Investește în echipamente performante

Tehnologia utilizată pentru fabricarea produselor de panificație este deosebit de importantă, fie că este vorba despre o afacere mică sau mare. Ai la dispoziție o gamă variată de cuptoare pentru pâine, precum și alte tipuri de echipamente și accesorii necesare într-o brutărie. Ideal ar fi să optezi pentru utilaje cu un grad înalt de automatizare și consum energetic scăzut. Practic, acestea sunt unele dintre elementele care contribuie direct la calitatea produsului final, așa că investește în dispozitive moderne și performante.

5.  Asigură-te că ai acces direct la materia primă

Indiferent dacă te orientezi către produse de nișă, prezentate într-un mod original sau cu ingrediente organice, ca să poți produce o pâine bună și ieftină, ai nevoie de acces direct la materia primă. Mai mult de atât, trebuie să știi și cum să alegi produsele potrivite. Făina este ingredientul de bază al unei brutării, doar că este necesar să știi cum să faci diferența între sortimente și să găsești un produs cu gust bun.

Citeste si:  Sfaturi de afaceri de la oameni care au construit afaceri de succes

6.  Realizează un plan de afaceri

Odată ce ți-a încolțit în minte ideea deschiderii unei brutării, pune la punct un plan de business dacă vrei ca aceasta să prindă contur. Stabilește ce produse vei fabrica, ce ingrediente o să folosești, care este gramajul, costul de producție și prețul estimativ de vânzare. Ia în calcul echipamentele necesare pentru o astfel de afacere, personalul, investiția inițială, cheltuielile lunare sau obiectivele firmei. Cu cât realizezi un plan cât mai realist și complet, cu atât îți va fi mai ușor să demarezi un business de succes.

7.  Nu ignora importanța promovării

Chiar dacă decizi să înființezi o brutărie în mediul rural, de pildă, nu te aștepta ca afacerea ta să fie imediat vizibilă pe piață. Pâinea este un aliment de bază, dar orice companie nouă trebuie promovată intens, în special atunci când trebuie să facă față și presiunii concurenților.

Factorii care contribuie la buna evoluție a unei astfel de afaceri sunt amplasamentul, echipamentele, oferta de produse, materia primă, personalul și strategia de promovare. Nu neglija aceste aspecte și, la fel de important, concentrează-te și pe micile detalii care te pot scoate în evidență!

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment