O afacere in agricultura – cultivarea de sparanghel!

Da, poate parea ciudat ca tocmai o cultura de sparanghel poate constitui o afacere profitabila, mai ales cand ne gandim ca noi, romanii, nu suntem tocmai consumatori inraiti de aceasta leguma. Pana mai acum cativa ani, la noi in tara, nici nu se auzise de sparanghel, cu atat mai putin de a cultiva sparanghelul in Romania.

Insa, desi atunci practic cererea de sparanghel era inexistenta, ultimii ani au inregistrat o crestere semnificativa in ceea ce priveste interesul oamenilor de a cumpara aceasta leguma. Probabil aceasta schimbare se datoreaza faptului ca oamenii vor sa adopte un stil de viata cat mai sanatos si deci , apeleaza la un meniul mai bio, compus din legume si fructe. Si de aici, inclinatia spre sparanghel, o leguma foarte sanatoasa, cu nenumarate proprietati benefice asupra organismului.

Fiindca tot mai multi oameni vor sa consume sparanghel, ei incep sa se intereseze si daca exista producatori locali, deoarece ar fi dispusi sa cumpere de la acestia mai degraba decat din import. Si datorita acestui potential imens pe care sparanghelul il ofera, multi antreprenori au decis sa puna si ei bazele unei afaceri bazate pe sparanghel si sa dea lovitura! Insa, atunci cand au vrut sa descopere totul despre aceasta cultura, au intampinat dificultati. Din pacate, informatiile despre cultura de sparanghel sunt destul de putine, deoarece nu sunt multi cei care au pornit o astfel de afacere la noi in tara.

Citeste si:  Cum sa iti construiesti o afacere online profitabila

Dar, pentru a va ajuta, daca va surade aceasta idee de afaceri, noi am reusit sa gasim cateva informatii, pe care vi le impartasim si dumneavoastra, in speranta ca va vor fi de folos.

Mai intai de toate, trebuie sa stiti ca exista 2 tipuri de culturi de sparanghel, si anume, cel galben, care creste ingropat si este mai scump, fiindca este si mai fraged, si cel verde, care se cultiva deasupra solului si contine clorofila. Apoi, atunci cand alegeti terenul pentru aceasta cultura, e important sa stiti ca sparanghelul are nevoie de un sol uscat, nisipos chiar, fiindu-i prielnice caldura si lumina.

Iarna, va trebui sa va ocupati intens de protejarea plantatiei, iar in primii ani ai ei, e necesar sa cultivati mai putin, pentru a asigura o cultura mai mare pentru anii viitori. In ceea ce priveste durata de viata a unei astfel de plantatii, aceasta este de cca 20 de ani.

Iar acum, in privinta cheltuielilor, ei bine, va trebui sa fiti dispusi sa investiti destul de mult, deoarece cultura de sparanghel este intr-adevar costisitoare. Cat de costisitoare? Cam 25.000 de euro vor trebui investiti pentru un hectar, insa si profiturile ce pot fi obtinute relativ repede, incepand cu anul 4, pot ajunge sa atinga chiar 100.000 de euro, luand in considerare o recolta de 10 tone la hectar. Iar pentru a fi si mai informati, trebuie sa stiti ca un kilogram de sparanghel se vinde cu 40 lei.

Citeste si:  Sub-planurile unui plan de Afaceri

Asadar, daca considerati ca o afacere cu sparanghel este tocmai potrivita pentru dumneavoastra si dispuneti de fondurile necesare pentru a-i da start, nu ezitati! Profituri imense va asteapta in doar cativa ani, daca promiteti sa va ocupati asa cum trebuie de aceasta cultura. Mult succes!

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment