Cum sa economosesti bani zilnic

Nu stii cum ai putea economisi bani zilnic reducand din facturi? Energie, transport, alimentatie, optand pentru o serie de obiceiuri mai sanatoase zilnic, este posibil sa reducem considerabil cheltuielile.

Nu este nevoie sa fii Tom Sawyer, sa locuiesti intr-o cabana de lemn, sa te hranesti doar cu peste si sa nu te misti niciodata din padure pentru a reduce din facturile de energie, transport si cheltuielile privind alimentatia.

Daca vrei sa reduci din factura de energie electrica, o solutie potrivita ar fi aceea de a instala becuri LED. Inlocuieste becurile traditionale cu becuri LED care au o durata de viata de trei ori mai lunga si consuma de trei ori mai putin. Cafetiera, fierbatorul de ceai, incarcatorul telefonului lasat in priza…majoritatea aparatelore electrice si electrocasnice consuma constant o mica cantitate de electricitate si adauga kw si bani in plus la factura. Drept urmare, cand nu le folosesti ar trebui sa le scoti din priza.

Izoleaza usile si geamurile. Ce poate fi mai neplacut decat un curent de aer rece care ne face sa tremuram in timp ce noi incercam sa ne relaxam pe canapea? Inainte ca temperaturile sa scada, verifica usile si geamurile, in cautare de fisuri sau pur si simplu de intrari de aer. Le poti izola pentru un plus de etanseitate.

Citeste si:  Cum sa economisesti bani simplu si rapid

In ceea ce priveste achizitia de electrocasnice, mai ales cele care racesc, un minim de eticheta energetica A+ este necesara precum si verificarea prezentei ecolabelului european, ceea ce reprezinta garantia unui material performant.

La revedere uscator de haine. Cum sa economisim lasand timpul sa actioneze…de la aceasta reflexie aproape filozofica ajungem la una bazica – esti chiar atat de grabit/a incat sa ai nevoie de un uscator de haine ? Daca beneficiezi de mult soare atunci poti intinde rufele la uscat in curte sau pe balcon.

Dar plita? In aceasta privinta suntem mai directi – plitele pe inductie sunt fara indoiala cele mai scumpe de pe piata la momentul actual insa sunt cele mai econome in ceea ce priveste utilizarea. Plitele din fonta sau vitroceramice se lauda si ele cu un consum redus in ciuda unei importante diferente de pret la achizitie.

Daca esti celibatar, atunci vei reusi sa faci economii in ceea ce priveste alimentatia. Atunci cand gatesti acasa, daca iti ramane ceva, poti congela pentru viitoarele mese si, si mai bine, pentru scoala sau pentru munca.

Profita de promotii. De obicei ar trebui sa urmaresti promotiile la produsele non perisabile chiar daca nu faci in mod normal acest lucru. Nu este un lucru rau sa ai 5 kilograme de zahar acasa. Acest lucru se aplica si la o multime de alte produse, de la sare la sapun ajungand la sampon. Exista site-uri care iti permit sa profiti de cele mai bune promotii ale momentului la acest tip de produse.

Citeste si:  Românii și finanțele personale

Un ultim sfat ar fi acela sa eviti risipa de mancare. Frigiderul este asemeni unui inventar asupra cumparaturilor facute. Trebuie sa incerci sa consumi ce este in ele inainte sa se strice.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment