Ce lucrari trebuie sa faci atunci cand vrei sa faci economii la energie?

Sa economisesti energie, beneficiind in acelasi timp de un confort termic optim, este un lucru foarte simplu daca tii cont de cateva trucuri.

Izolarea acoperisului. Izolarea acoperisului este primul lucru la care trebuie sa te gandesti atunci cand vrei sa reduci consumul de energie si sa faci economii. Intre 25 si 30% din pierderea de energie trece prin acoperis.

Din acest motiv, este necesar sa intaresti izolatia acoperisului, dar si cea  a podului. Pentru a optimiza confortul termic, ai de ales intre lana de sticla, lana minerala, polistirenul si poliuretanul. Costul lucrarilor de renovare va depinde de materialele utilizate si de tipul de acoperis.

Izolarea peretilor. Pentru a economisi mai multa energie, trebuie sa tii cont si de pierderea de caldura prin pereti. Daca sunt izolati asa cum trebuie, poti economisi cu pana 25% din pierderea de caldura atunci cand incalzesti casa.

Izolarea peretilor se poate face din interior, adaugandu-se un strat suplimentar. Izolarea peretilor de la exterior poate sa dea si ea rezultate destul de satisfacatoare. Trebuie insa sa te interesezi pe langa primarie cu privire la reglementarile impuse de catre legislatia in vigoare. Nu vei mai resimti nici curent de aer, nici senzatia de pereti reci.

Izolarea usilor. O economie de caldura poate sa fie realizata atunci cand pierderea de caldura de la nivelul usilor si portilor este minimizata si ea. Intr-adevar, 10-15% din pierderi trec pe aici. Aici ai mai multe optiuni la indemana:

  • instalarea unui dublaj din plastic.
  • adaugarea unui strat dublu de sticla.
  • adaugarea unor imbinari pentru a izola asa cum trebuie ferestrele.
Citeste si:  Grecia vs. zona euro

De asemenea, daca ai un sistem de incalzire mai vechi, ar trebui sa te gandesti sa il schimbi cu unul mai nou si mai performant pentur a evita pierderile de caldura.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment