Cum sa dai start unei afaceri de planificare de nunti

De unde aceasta idee? Ei bine, trebuie sa recunosti ca nu este una tocmai rea, iar daca esti o persoana organizata, iti va placea sa te ocupi de o astfel de afacere si vei castiga bani foarte usor! Un business bazat pe planificarea de nunti iti permite sa fii creativ, sa dai liber imaginatiei si sa pui in practica toate ideile ingenioase care iti vin in minte, toate pentru a pune la punct cea mai frumoasa zi din viata multor oameni care aleg sa-si uneasca destinele.

Toate bune si frumoase, dar unde o sa gasesti clienti? Exista o piata pentru asa ceva, e de ajuns pentru a realiza un profit decent? Raspunsurile la toate aceste intrebari depind foarte mult de orasul in care locuiesti, de cartierul sau zona unde ai domiciliul, de ce bugete au oamenii din regiunea respectiva si de cat de mult vor sa investeasca intr-un eveniment de genul acesta. Dupa ce vei face putina cercetare, vei descoperi si cati potentiali clienti ai si in final, daca ar merita sa pornesti o astfel de afacere.

Daca intr-adevar gasesti ca vei putea obtine un profit, iar clienti vei avea destui, de ce sa nu spui da unei astfel de oportunitati? Iar dupa ce ai luat decizia, probabil te intrebi de unde sa incepi. Ei bine, primul pas ar presupune sa afli cat mai multe despre detaliile legate de organizarea propriu-zisa a unei nunti. Daca ai cunostinte care stiu mai multe despre aceasta afacere, ar fi bine sa le ceri sfatul, fiindca pot fi un real ajutor.  Apoi, poti lua parte la diferite cursuri in acest domeniu sau poti fi propriul tau profesor si sa inveti singur din carti si reviste de specialitate. In orice caz, incearca sa aduni cat mai multe informatii, in special la inceput, fiindca vei vedea ca mai tarziu, iti vor fi de folos.

Citeste si:  Afacerile cu catina pot genera pana la 20.000 de lei la hectar!

Pasul urmator implica crearea unui portofoliu, care sa reprezinte modul prin care tu ii convingi pe potentialii clienti sa te aleaga pentru a le organiza nunta. Portofoliul ar trebui sa contina fotografii, filmari, colaje, decoratiuni si tot felul de alte materiale folosite in organizarea unei nunti. E important sa fii original si sa incerci sa oferi oamenilor ceva nou si interesant, care sa le placa din prima.

Si esential este sa stabilesti o relatie buna cu furnizorii. Iar aici vei avea mult de munca, fiindca o nunta implica o multime de detalii. Va trebui sa gasesti o florarie, muzicieni, fotografi, bijutieri si lista continua. Toti acestia vor fi partenerii tai de afacere si de aceea, e bine sa organizezi intalniri regulate cu ei pentru a stabili preturi si cantitati achizitionate, precum si pentru a te informa in privinta noutatilor care mai apar si de care probabil, vei dori sa profiti si tu.

Asadar, daca te consideri un bun organizator si crezi ca te vei pricepe intr-un astfel de business, planificarea de nunti poate fi solutia pe care o cautai. Costurile initiale sunt scazute, nu va fi nevoie s investesti foarte mult. In plus, nu va trebui sa ai nici calificari specifice. E suficient sa fii organizat si responsabil. Mult succes!

Related Posts

Add Comment