O alta idee ‘dulce’ de afaceri este reprezentata de penetrarea pietei de gemuri si dulceturi si comercializarea de astfel de produse naturale. Deci, daca te descurci in bucatarie, poti opta pentru o astfel de afacere. Insa, trebuie sa tii cont si de alte aspecte.
Ideal ar fi sa aveti propria ta livada si sa va folositi de rodul propriei munci. Astfel, produsele ar fi 100% natural si ar fi mult mai mult accesate de consumatori, intrucat sunt sanatoase. Pentru inceput, ati putea oferi pe piata niste produse mai rar intalnite, mai greu de gasit pe piata cum ar fi dulceturile de mure, de gutui, de nuci sau de smochine, pentru a putea sa va asigurati un avantaj in fata competitiei.
Inainte de a incepe afacerea propriu-zisa, trebuie sa faceti numeroase drumuri la Registrul Comertului pentru a face rost de autorizatii de productie. Acestea va vor permite ca comercializati produsele in mod legal si fara sa intampinati probleme.
Promovarea este un alt pas important ce contribuie la succesul afacerii dumneavoastra, intrucat pentru a putea vinde, oamenii trebuie sa stie ca aveti ceva de oferit. Puteti participa la diferite targuri si expozitii, unde sa faceti reclama produselor dumneavoastra si la sfarsit ati putea avea oportunitatea de a incheia contracte cu diverse companii.
O negociere cu managerii unor magazine sau chiar supermarketuri va poate aduce o colaborare, iar dulceturile dumneavoastra pot ajunge pe rafturile lor. Internetul, de asemenea, poate reprezenta o modalitate unica de a va promova produsele. Un site personalizat in care sa oferiti cat mai multe detalii legate de produsele comercializate va poate ajuta sa va definiti in mediul online.
In privinta costurilor necesare deschiderii unei astfel de afaceri, puteti accesa fonduri europene nerambursabile, ce va va permite sa limitati cheltuielile de inceput.
Avantajele unei astfel de afaceri
Poti lucra cu pasiune, daca esti o ‘gospodina’ desavarsita;
Succesul unei astfel de afaceri este deja testat pe piata. Tu trebuie doar sa pui in practica aceasta idee si sa scoti cat mai multi bani din ea;
Investitiile initiale sunt minime, iar profiturile realizabile sunt considerabile;
Poti testa dulceturile tale in familie ,cu prietenii pentru a descoperi cat de buna este reteta ta si de a o imbunatati daca este nevoie;
Piata romaneasca se afla in plina expansiune in acest domeniu si necesita produse cat mai naturale, ca cele pe care le vei produce tu.
Uite cine a reusit in afaceri cu gemuri si dulceturi!
Un adolescent din scotia, pe nume Fraser Doherty, la numai 14 ani si-a inceput propria afacere de acest gen. Cand a descoperit o veche reteta de dulceturi a bunicii sale, a inceput drumul sau spre veniturile considerabile de astazi. La 16 ani, a decis sa renunte la scoala si sa isi infiinteze o mica fabrica de gemuri numita SuperJam, unde sa produca gemuri si dulceturi 100% naturale, fara zahar. Aceasta mica afacere i-a adus profituri de peste 2 milioane de dolari inainte de implinirea varstei de 20 de ani.
V-am oferit acest exemplu pentru a va motiva. Daca aveti putina ambitie si perseverenta, puteti deveni si dumneavoastra foarte profitabil, prin intermediul acestei modalitati surprinzator de usoara.