Ce face un office assistant?

Bunul mers al unei afaceri este deseori influentat de prezenta unui  office assistant bine pregatit, care poate rezolva rapid toate sarcinile de lucru care tin de organizarea activitatilor zilnice. Asigurand o comunicare eficienta atat intre diferite departamente, cat si cu clientii, un astfel de asistent poate avea un impact semnificativ asupra nivelului de productivitate zilnic, mai ales atunci cand traversezi perioade aglomerate sau esti implicat in proiecte importante.

Vrei sa afli mai multe despre ce face un office assistant? Descopera in continuare principalele responsabilitati, precum si competentele necesare pentru indeplinirea cu succes a tuturor sarcinilor.

Ce este un office assistant?

De regula, un office assistant este o persoana care colaboreaza cu toate departamentele si cu persoanele din conducerea executiva, cu scopul de a contribui la organizarea activitatilor zilnice, prin preluarea apelurilor telefonice, programarea intalnirilor sau planificarea deplasarilor. Sarcinile pot varia in functie de specificul si industria business-ului.

Un astfel de asistent este, de regula, o persoana eficienta, organizata si atenta la detalii, care dispune de o varietate de abilitati interpersonale si de gestionare a timpului, care faciliteaza colaborarea atat cu clientii, cat si cu alti colegi. Astazi ai posibilitatea de a opta inclusiv pentru un office assistant virtual, ale carui servicii le utilizezi numai atunci ai nevoie de ele. Astfel, beneficiezi de expertiza dorita, atunci cand este necesara, avand avantajul unor costuri reduse.

Citeste si:  O afacere dulce – stuparitul

Principalele responsabilitati ale unui office assistant

Atunci cand compania ta are in echipa si un office  assistant, restul angajatilor vor fi degrevati de sarcini precum:

 • Editarea si pregatirea documentelor;
 • Programarea intalnirilor de afaceri;
 • Stabilirea orarelor de lucru pentru alti angajati;
 • Comandarea articolelor de papetarie si birotica si a altor bunuri si consumabile necesare;
 • Pregatirea prezentarilor;
 • Planificarea evenimentelor importante;
 • Efectuarea rezervarilor necesare pentru deplasarile de afaceri;
 • Indeplinirea activitatilor de contabilitate primara;
 • Asigurarea unei comunicari profesionale prin telefon, e-mail sau posta;
 • Utilizarea instrumentelor software specifice pentru realizarea calculelor, procesarea textelor sau gestionarea bazelor de date.

Toate aceste responsabilitati variaza in functie de sectorul in care o afacere isi desfasoara activitatea sau de proiectele prioritare la un moment dat. Optand pentru un office assistant virtual, poti colabora cu mai multe persoane pentru a putea beneficia de nivelul de expertiza ideal pentru nevoile tale curente.

Ce abilitati si competente sunt necesare?

Un office assistant profesionist trebuie sa dispuna de abilitati de:

 • Organizare – esentiale pentru gestionarea programelor de lucru aglomerate si termenelor limita;
 • Planificare – utile pentru organizarea evenimentelor sau a calatoriilor de afaceri;
 • Comunicare – importante pentru stabilirea si mentinerea relatiilor cu clientii si pentru comunicarea intre departamente;
 • Rezolvare a problemelor – gandirea critica si analitica este fundamentala pentru a veni mereu in intampinarea clientilor sau directorilor executivi cu solutii rapide si complete.
Citeste si:  Sfaturi utile daca vrei sa te lansezi in afaceri in acest moment

La fel de importante sunt si competentele digitale, in special cele legate de utilizarea pachetului Microsoft Office, a bazelor de date sau a mijloacelor moderne de comunicare. Totodata, activitatea de office assistant necesita atat onestitate, cat si discretie, pentru ca sarcinile zilnice implica de multe ori si acces la documente sau informatii confidentiale, inclusiv cele referitoare la strategii sau indicatori de performanta.

Pentru ca vine la pachet cu toate aceste abilitati si competente, un office assistant este esential pentru a economisi timpul pe care tu sau echipa ta sunteti fortati sa il petreceti ocupandu-va de sarcini zilnice repetitive. Prin urmare, te vei putea concentra pe dezvoltarea afacerii si pe indeplinirea obiectivelor care contribuie la generarea veniturilor. Nu uita sa explorezi si optiunea de a utiliza asistenti virtuali. Astfel, vei acoperi doar costul orelor dedicate afacerii tale.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment