Cum economisesti astfel incat sa traiesti bine

Cine nu isi doreste sa mearga in vacante scumpe, sa aiba o locuinta asa cum a visat sau sa conduca masini noi de la branduri de lux? A trai mai bine este un deziderat pentru multi oameni, dar unii nu reusesc sa-si depaseasca starea in care se afla din cauza veniturilor mici si a cheltuielilor mari.

Expertii financiari spun ca oamenii ar trebui sa economiseasca indiferent daca salariile sunt micisau mari. De fapt, recomandarea acestora este sa fie pusi deoparte minimum 10% din banii care intra in casa lunar, astfel incat sa se faca rezerve pentru zile negre, dar fara ca acest lucru sa afecteze traiul de zi cu zi. Dar este oare posibil sa economisesti si sa traiesti si bine? Sigur ca da, daca se tine cont de cateva sfaturi de economisire:

Nu se merge flamand la cumparaturi

Una dintre regulile de baza in materie de comportament la cumparaturi se refera la faptul ca niciodata oamenii nu ar trebui sa mearga flamanzi la magazin. Atunci cand sunt pe stomacul gol, ei nu mai respecta lista de cumparaturi si cumpara lucruri in exces, manati de poftele alimentare. Asadar, inainte de tura de shopping, hranirea este obligatorie si astfel se vor face economii importante!

Plati cash si plati online

Citeste si:  Despre situatia economiei UE

Atunci cand au banii in mana, oamenii sunt mai tentati sa-i cheltuiasca mai rational. Specialistii spun ca ar trebui ca fiecare persoana sa faca acest experiment si timp de o saptamana sa efectueze doar plati cash. Ei spun ca atunci cand banii sunt depozitati intr-un mediu virtual (pe card), oamenii ii trateaza cu mai putina responsabilitate, pentru ca nu sunt atat de legati de ei. In schimb, atunci cand ii au in portofel, ei ii vad cum dispar si vor face in asa fel incat sa consume cu cap pentru a-i pastra.

Platile online ar trebuie sa fie rezervate achitarii ratelor si facturilor. Avantajele principale ale acestei modalitati de plata se pot vedea si pe pagina de Linkedin a KRUK Romania SRL sau pe alte pagini de social media pe care compania le detine, in ideea in care publica diverse materiale din care rezulta cat de importante sunt platile realizate fara deplasarea de acasa.

Reducerea tuturor cheltuielilor

Se poate trai bine si daca se reduc cheltuielile! De fapt, prin diminuarea acestora se capata responsabilitatea asupra consumului. Cand isi seteaza ca obiectiv principal reducerea facturilor lunare, spre exemplu, oamenii constata ca, de fapt, pana in acel moment au consumat in exces curent electric, apa sau gaze naturale. Becurile din casa pot fi inlocuite cu unele noi si eficiente, de tip led, care asigura o luminozitate mare in conditiile unui consum mult redus fata de cele clasice, apa va fi lasata sa curga atat cat este necesar, cu pauze in timpul dusului si in timpul spalatului pe dinti.
De asemenea, se poate opta pentru o trotineta electrica pentru deplasarile in oras sau chiar pentru transportul in comun spre scoala sau serviciu.

Citeste si:  6 trucuri cum sa nu ratezi cele mai bune reduceri de Black Friday

Imprumuturi doar la nevoie

Unii oameni se imprumuta pentru placerile personale. Este recomandat insa ca accesarea unui credit sa se faca doar in cazuri de stricta necesitate. Spre exemplu, pe e-kruk.ro se pot citi informatii utile legate despredatoriile create din neplatacreditelor si despre modul cum oamenii le pot achita astfel incat sa nu resimta o presiune foarte mare luna de luna.

 

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment