Coronavirus in cea de-a doua economie a lumii

Orase mari sub blocada, luarea unor masuri extreme de protectie, deruta in ceea ce priveste bursa, ezitare la OMS…China se afla sub teroare dupa aparitia acestui virus in tara.

Autoritatile din China au fost nevoite sa declare carantina in alte trei orase conform The New York Times. In total, numai putin de 20 de milioane de persoane sunt afectate de restrictiile impuse de catre Huanggang, Ezhou si Wuhan in incercarea de a stopa cumva raspandirea noului coronavirus, 2019-nCoV a carui aparitie se prognozeaza deja ca va afecta enorm economia Chinei.

Metroul, feribotul, transportul in comun cu autobuzul si transportul de calatori pe distante mari a fost suspendat inca de joi si, putin mai tarziu, conform CNN, au fost inchise pe rand si autostrazile care trec prin Wuhan.

In plus, si garile si aeroportul au fost inchise pentru toti cei care isi doresc sa plece din oras cu aproximativ 9 milioane de locuitori si alte doua milioane de angajati care fac zi de zi naveta aici si persoane fara acte de domiciliu in Wuhan. Numai putin de 17 persoane si-au pierdut deja viata si, conform datelor oficiale, 600 au fost identificati ca infectati deja cu virusul nou din familia SARS. Coronavirus 2019-nCoV provoaca pneumonie si ar proveni de la un animal exotic care ar fi fost vandut ilegal intr-o mare piata de fructe de mare si vietati marine din Wuhan.

Citeste si:  Metode de economisire a banilor la care nu te-ai fi gandit

Primul caz a fost raportat la sfarsitul lunii decembrie si de atunci, s-a raspandit cu repeziciune in aproape toate regiunile administrative din China.

Panica totala la Wuhan, incercari disperate de a parasi orasul inainte de blocada. Anuntul facut recent, acela ca Wuhan urmeaza sa se inchida temporar a fost facut de catre autoritati miercuri noaptea, cand majoritatea locuitorilor dormeau. Dimineata, dupa aflarea acestei vesti, numerosi au fost cei care au luat cu asalt garile si aeroporturile, in incercarea de a parasi zona inainte de ora 10,00, atunci cand s-a instituit blocada. Majoritatea nici macar nu erau interesati de destinatie, erau doar disperati sa plece cat mai repede cu putinta din zona. La Wuhan au fost anulate toate evenimentele socio-culturale, au fost inchise toate obiectivele turistice si presa recomanda non-stop evitarea locuilor publice, in speciala  celor mai aglomerate.

In ciuda asigurailor oficiale, conform carora exista stocuri suficiente de hrana si de apa, oameni au decis sa ia cu asalt magazinele si sa isi faca stocul de hrana si produse de igiena. In plus, numerosi sunt localnicii care au declarat ca spitalurile nu detin stocuri suficiente de medicamente, masti si haine de protectie si biocide si nici suficiente rezerve si saloane pentru a-i izola pe cei care poarta acest virus.

Citeste si:  Cum Sa Iti Tii Evidenta Banilor

Putine sunt datele care se cunosc despre acest nou virus insa se spune ca se transmite mai usor de la persoana la persoana decat se banuia in urma cu cateva zile. S-a stabilit ca se poate propaga foarte usor si la distanta, prin stranut si prin tuse.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment