Ce greseli financiare sa nu faci la 30 de ani!

Imediat dupa facultate, sau chiar din timpul acesteia, trebuie sa ne angajam, sa ne intretinem singuri si sa luam viata in piept. Iata ce greseli financiare sa nu faci la 30 de ani!

Intre 20 si 30 de ani este varsta ideala la care iti poti cumpara un apartament, si momentul in care incepi sa iti castigi proprii bani, sa ii dramuiesti pentru toata luna, sa iti platesti singura facturile si multe altele. Insa multi dintre noi facem si greseli, care ne vor costa mai mult, mai tarziu.

Economii pentru pensie

Stiu ca la 25-30 de ani nu te gandesti la pensie, insa ar trebui, in special in conditiile actuale ale sistemului de pensii din Romania. Daca vrei sa ai o batranete linistita, incepe chiar de acum sa investesti in viitorul tau. Chiar si 100 de lei pe luna te vor ajuta enorm la o varsta mai avansata.

Nu economisesti deloc

Pe langa economiile pentru pensie, ar trebui sa te gandesti si la cateva economii la care sa ai acces atunci cand ai cu adevarat nevoie. Pune deoaprte pe luna inca 100 de lei, iar dupa 1 an te poti bucura de o vacanta placuta departe de orasul aglomerat. Sau cine stie, poate vei avea nevoie de bani in alta situatie, insa nu-ti cheltui toate economiile pe o pereche de pantofi pe care ti s-a pus pata.

Citeste si:  Idei simple de economisire

Apartament prea scump

Este normal sa-ti doresti casa ta, insa incearca sa privesti putin si in viitor. Ia-ti un apartament pe care sa ti-l permiti, si care sa nu te lase atat de datoare la banca. Oricum creditul este pe 30 de ani, asa ca gandeste-te ca vei plati o viata pentru un apartament pe care il vei lasa copiilor tai.

Studii

Daca planuiesti sa-ti continui studiile cu un master, nu te impoiedica nimeni sa faci acest pas, insa asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la cariera si sa nu te angajezi pana iti termini studiile. Te poti ocupa cu usurinta si de un master, dar si de cariera, in acelasi timp, asa ca nu-ti gasi scuze pentru a mai sta pe banii parintilor.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment