Secretul financiar al casniciilor fericite

Dragostea trece sau nu prin stomac? Probabil ca depinde pe cine intrebi. Un lucru insa e clar, orice cuplu are nevoie de bani pentru a-si intemeia si mentine o familie sanatoasa, stabila si fericita. In trecut lucrurile erau bine definite: barbatul trebuia sa aduca banii, femeia sa se ocupe de bunul mers al gospodariei si de economisirea lor.

Desi multi neaga sau nu sunt de acord cu aceste principii, realitatea este ca banii sunt unul dintre principalii factori ai divortului, stresului, bolilor psihice si atatea si atatea alte probleme care pot distruge vieti.

Acordati-va 5 minute pentru a reflecta si a citi randurile de mai jos.

Neintelegerile in cuplu, legate de bani, apar treptat mai ales daca cei doi au pareri diferite despre administrarea si mai ales cheltuirea lor. Daca unul din soti are vise si nazuinte prea mari, cheltuie peste masura, pe cand celalalt se straduieste sa asigure cele necesare traiului si este o fire mult mai cumpatata, in mod inevitabil vor aparea discutii, certuri, stres iar de multe ori, divortul.

Cuplurile obisnuite sa se intinda mai mult decat le este plapuma au obiceiuri proaste de cheltuire, oricati bani vor avea nu vor putea sa isi rezolve problemele pentru ca mereu isi vor dori mai mult iar atunci cand nu este de unde, apare frustrarea, stresul, certurile, etc. Nu mai vorbim de implicatiile pe care le au aceste probleme financiare in viitorul material al familiei si chiar asupra psihicului copiilor.

Citeste si:  Cat mai creste leul?

Secretul este traiul sub standardul pe care si-l permit. Nu sa se intinda cat le este plapuma ci chiar sa se inghesuie putin astfel incat sa nu foloseasca “plapuma” la capacitate maxima. Nu trebuie sa isi schimbe Dacia doar pentru ca vecinul tocmai si-a luat BMW. Trebuie sa se gandeasca mereu si la viitor, sa puna un ban deoparte si pentru zilele negre sau pentru nevoile viitoare ale copiilor.

Pentru multe familii romanesti aceasta era regula pana acum 50 si ceva de ani. Parintii munceau din greu, isi rupeau de la gura pentru a pune un ban deoparte, pentru a cumpara copiilor o casa sau pentru a-i tine la facultate. Ei bine, era un concept economic mult mai sanatos decat comportamentul de azi al celor care nu doar ca isi cheltuie tot castigul dar mai fac si imprumuturi, amanetandu-si viitorul economic si ajungand de multe ori pe drumuri sau chiar la crime si sinucideri.

Acum vedeti cat de important poate fi modul in care obisnuim sa relationam cu banii? Obiceiurile de cheltuire si economisire pot merge pana acolo incat sa devina o problema de viata si de moarte, la propriu.

Oare de ce credeti ca toate civilizatiile au ridicat in slavi cumpatarea, economisirea si au condamnat risipa si nebunia pe care mirajul banilor o provoaca unora? De ce credeti ca atunci cand eram mici ni se spuneau fabule cu furnica economicoasa si greierele trandav si cheltuitor?

Citeste si:  Evolutia salariului mediu NET

Cum credeti ca e mai bine, sa va afisati in public o imagine de om cu stare dar in realitate sa fiti dator vandut si pe marginea prapastiei financiare sau sa pareti in ochii celorlalti un tip relativ modest dar in realitate sa aveti o situatie multumitoare care va ofera siguranta, stabilitate si nopti linistite?

Oricat am da vina pe criza, pe locul de munca sau pe ghinion, adevarul e ca, de cele mai multe ori, noi suntem principalii responsabili pentru situatia materiala in care ne aflam, obiceiurile de cheltuire, fie ca recunoastem sau nu, ajung sa ne determine atat viata personala cat si pe cea de familie.

Oricat ar parea de demodat pentru unii, traiul cumpatat, economisirea si cheltuielile mentinute sub standardul pe care ti-l permiti, sunt secretele perene ale unei casnicii fericite.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment