Top 6 cele mai simple afaceri de sezon

Perioada sarbatorilor este una dintre perioadele cele mai profitabile in materie de consum si vanzari. Pentru multi comercianti inseamna o perioada profitabila, plina de oportunitati. Iata mai jos cateva idei de afaceri potrivite pentru acest interval al anotimpului rece:

Obiecte artizanale

Producerea si comercializarea de obiecte artizanale specifice perioadei Craciunului si Anului Nou. Poate fi vorba de prelucrarea unor obiecte de lemn, ceramica sau sticla, productia de lumanari parfumate, artificii si altor tipuri de decoratiuni hibernale.

Magazinele, firmele si intitutiile pot apela la serviciile dvs. pentru a vinde clientilor sau dona angajatilor astfel de suveniruri si decoratiuni.

Creativitatea si ingeniozitatea sunt atuurile care va pot scoate in fata concurentei si care va pot ajuta sa va construiti o baza de clienti fideli in fiecare an.

Scrisori de la Mos Craciun

Este o moda care prinde tot mai mult si in Romania. Parintii platesc astfel de servicii pentru ca cei mici sa primeasca o scrisoare personalizata de la Mosu`.  Este o industrie tanara in Romania ceea ce inseamna multe oportunitati pentru cei care doresc sa inceapa o astfel de afacere.

Gradinitele si scolile primare sunt o buna baza de recrutare a clientilor in acest caz.

Cumpararea de cadouri

O idee de afaceri potrivita mai ales pentru tineri si in general pentru cei care au mult timp liber.

Citeste si:  Avantajele financiare ale muncii de la domiciliu

Perioada sarbatorilor aglomereaza foarte mult programul cotidian, in aceste conditii, rezumatul aceste idei de afaceri este urmatorul: dvs. va oferiti sa faceti pentru client cumparaturile necesare pentru masa de Craciun sau An Nou, in schimbul unui comision.

Servicii de Catering

Pentru cei care nu au timp sau nu se pricep sa isi faca singuri sarmalele, muraturile, piftiile si alte preparate specifice Craciunului si Anului Nou, exista serviciile de catering.

Daca va pricepeti la gatit si toata lumea va lauda mancarurile, va puteti transforma aceasta abilitate intr-o idee de afaceri profitabila. Gatiti si livrati preparatele dvs. contra-cost.

Organizare petrecere de Revelion

Multe grupuri de prieteni cauta in fiecare an locatia ideala pentru a petrece impreuna noaptea dintre ani. Aveti nevoie de un spatiu adecvat, de putina pricepere si initiativa pentru a le oferi exact ceea ce cauta.

Aceasta idee de afaceri merge mana in mana cu cea de catering, partea dificila consta in detinerea unei locatii potrivite, decoratiuni si crearea unei atmosfere.

Inchirieri specifice

Reni, sanii, costume de Mos Craciun, decoratiuni, toate sunt cautate de companii si magazine pentru a se impodobi de sarbatori. Le puteti oferi acest serviciu inchiriindu-le cu ora sau cu ziua. Desigur intai trebuie sa le cumparati sau sa le fabricati singur.

Citeste si:  Sub-planurile unui plan de Afaceri

Indiferent de ideea de afaceri sezoniera care va surade, ea trebuie tratata si planificata cu multa seriozitate si responsabilitate.  Perioada sarbatorilor ofera multe oportunitati, oamenii sunt dispusi mai mult decat oricand sa isi cheltuie banii, abordati aceste idei de afaceri cu disciplina si determinare si s-ar putea ca de acum incolo, in fiecare an, perioada sarbatorilor sa fie una foarte profitabila pentru dvs.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment