7 Modalitati de A-ti Rotunji Veniturile

Intr-o perioada de criza cum este cea pe care o traversam acum sursele alternative de venituri pot fi o solutie. Dar ce facem dincolo de lozinci si fraze stereotipice?

Iata mai jos, in mod concret, sapte modalitati de a-ti rotunji veniturile, ce ar merita luate in considerare:

  1. O slujba mai bine platita

Daca nu esti multumit(a) de actualul loc de munca ai putea lua in considerare posibilitatea de a avansa profesional pe un post mai bine platit. In timpul liber te poti interesa de posibilitatile existente sau iti poti completa studiile pentru a te califica pentru joburi mai bune. Abia dupa ce ai gasit ceea ce cauti si locul este sigur, poti sa-ti dai demisia de la actualul loc de munca.

  1. Al doilea job

Daca ai timp si energie poti sa iti cauti un al doilea salariu lucrand cu jumatate de norma in alta parte. De exemplu vanzator, agent de asigurari, paznic, etc.

  1. Micul comert

In weekend poti desfasura mici activitati comerciale in piete si targuri special amenajate pentru micii comercianti. Te poti gandi sa vinzi mobila second hand, carti vechi, produse agricole (daca detii teren, gradini, sere, etc.), haine si asa mai departe. Daca esti talentat poti confectiona martisoare, aranjamente florale si alte accesorii similare, pentru multi astfel de activitati constituie chiar principala sursa de venit in casa.

  1. Afacerile MLM
Citeste si:  De ce e bine sa monitorizezi o marca inregistrata

Sunt acele afaceri gen Avon, Amway etc. in care primesti un comision pentru fiecare vanzare generata de cei adusi de tine in retea, in afara de vanzarile pe care le generezi tu. Totusi aceste afaceri nu sunt pentru cei care nu au rabdare sau timp sau nu sunt buni comunicatori.

  1. Eliminarea datoriilor

Eliminarea sau micsorarea datoriilor si cheltuielilor poate fi o solutie pentru a ramane cu mai multi bani in buzunar. De ce sa platesti dobanzi si comisioane care in final vor dubla suma imprumutata? Sau de ce sa platesti cheltuieli inutile cum ar fi telefonia fixa si diverse servicii? Renuntarea la vicii ar putea fi si ea o solutie pentru a ramane cu mai multi bani in buzunar la sfarsit de luna. Pune mana pe o foaie si un pix si vezi ce economii ai putea face.

  1. Incepe o afacere online

Nu vom intra in detalii despre acest subiect deoarece exista deja articole dedicate afacerilor online fie pe acest blog fie pe Ponturi Fierbinti .

Poate fi vorba de o gama variata de idei, de la un blog monetizat prin publicitate, pana la magazine online complicate.

  1. Inchirierea de spatii

Daca ai posibilitati ai putea primi chiriasi, fie in spatiul locativ, fie ai putea oferi spre inchiriere spatii de depozitare, garaj, gradina, etc. Iti vei amorsa astfel o parte din cheltuieli si chiar vei strange niste bani in plus. Evident acolo unde exista aceasta posibilitate….

Citeste si:  Mestesugul manual, afaceri mici pentru iubitorii de arte

Daca mai stiti si alte modalitati de a-ti rotunji veniturile va rugam sa le precizati in comentariile dumneavoastra sub acest articol.

Related Posts

Add Comment