Cum Sa Recunosti O Idee De Afacere Si Cum Sa Actionezi

Ideile de afaceri sunt ca iepurii, la inceput ai cateva, inveti sa le pui in practica si dupa aia o sa ai din ce in ce mai multe. Atunci cand te loveste inspiratia, trebuie sa te folosesti de diferite practici si materiale pe care le poti aplica asigurandu-te ca o sa obtii cele mai bune rezultate. Asa ca, numai cei care reusesc sa transforme imaginatia in solutii concrete se pot numi cu adevarat antreprenori.

Multe idei nu au nici o sansa

Si asta este vina  noastra. Multi intra singuri intr-o stare de depresie din cauza  proiectelor care trebuie demarate pentru a duce o afacere la un nivel superior, cu scopul de a avansa. De obicei, oamenii abandoneaza aceste idei pentru ceva mai usor, mai nou, si, mai satisfacator intr-o perioada mai scurta de timp.

Pana cand nu pui o idee in aplicare, pana nu faci una din ele sa devina adevarata, ele nu sunt altceva decat “aer”. Ideile de afaceri devin lucruri “solide” numai atunci cand le aplicam alte forte: organizatii, comunitati si conducere.

Antreprenorii trebuie sa isi dezvolte capacitatea de a duce ideile mai departe, indiferente de sansele reale de succes. Asta inseamna sa abordeze proiectele intr-un mod nou, sa isi administreze energia si modalitatile prin care sa se rasplateasca(ideile noi sunt distractive, cele vechi necesita prea multa munca).

Citeste si:  Sfaturi pentru oamenii de afaceri incepatori

Incearca sa gandesti mai mult

Fara sa iti dai seama, multi dintre noi traiesc o viata foarte activa; primesc foarte multe e-mail-uri, tweet-uri, post-uri pe Facebook, telefoane, mesaje si asa mai departe. In loc sa folosim acea energie intr-un mod mai eficient, o folosim reactionand la tot felul de nimicuri, dand si ultimul gram de energie din noi ranspunzand la o informatie pe care o primim pe Facebook spre exemplu.

Unele persoane mai productive isi aloca o perioada scurta de timp pentru gandire in fiecare zi. Este foarte simplu, ei incearca sa nu mai aiba nici o legatura cu informatia primita prin diferite mijloace, e-mail, mesaj, telefon s.a.m.d. pentru cateva ore. Dar nu folosesc acest timp pentru lucruri care trebuie facute zilnic si pentru care nu au avut timp, ei folosesc acest timp concentrandu-se pe proiecte pe termen-lung care au nevoie de cercetare si de o gandire mult mai adanca.

Incearca sa iti faci o lista cu idei de afaceri care iti vin in cap, oricand si oriunde, numai sa ai un pix si o foaie pe care sa le scrii. Atunci cand te gandesti la o idee de afacere noua si chiar reusesti sa gasesti una care consideri ca are potential mare de succes, trebuie sa notezi absolut tot ce iti trece in cap in momentul respectiv pe foaie. Pentru ca, multi spun “lasa ca nu uit, scriu acasa”, sau alte lucruri de genul dar mereu o sa uiti, poate nu ideea principala dar alte lucruri care fac acea idee principala sa mearga si tot asa.

Citeste si:  Deschiderea unui magazin naturist – o idee aplicabila?
Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment