3 Afaceri prospere in 2022

Cei care au decis sa renunte la programul full-time in vederea deschiderii unei afaceri, au aflat ca nu e tocmai usor sa o cladesti de la zero si sa o mentii prospera. Cu atat mai mult azi, cand piata ecommerce predomina in detrimentul magazinelor fizice sau cand infiintarea unei firme e un lucru facil, astfel ca numarul competitorilor este intr-o continua crestere. Acesta este insa si un lucru bun caci, un domeniu fara competitie denota lipsa de cerere in piata, ceea ce se reflecta si in falimentul timpuriu al unor societati.

Trei din cele mai prospere afaceri in 2022 sunt cele din domeniul rent a car, imobiliare si ecommerce.

Agentie de imobiliare – o afacere inca prospera

Domeniul imobiliarelor a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai profitabile sectoare de activitate. Multi vor sa se mute din apartament la casa, din oras in afara orasului, intr-un apartament dintr-un centru rezidential sau o vila mai spatioasa.

Desigur, avand in vedere pandemia si declinul economic cu care unii s-au confruntat inca din 2019 incoace, vanzarea imobilelor poate fi pentru multi o adevarata provocare. Odata cu cresterea inflatiei, a ratelor, a preturilor la alimente, au crescut inclusiv preturile la imobile. Partea buna e ca, inca exista cerere, marea majoritate a oamenilor observand ca e un dezavantaj tot mai mare sa inchirieze in loc sa-si cumpere o casa stabila. Iar cand o tranzactie se concretizeaza, in conturile celor care se ocupa cu vanzari de imobile pot intra chiar si cateva sute de mii de euro.

Citeste si:  Mestesugul manual, afaceri mici pentru iubitorii de arte

Un exemplu il reprezinta si noile case de vanzare in zona Iancu Nicolae pentru care pretul de achizitie poate atinge chiar si suma de peste 800.000 de euro.

Ecommerce si vanzarile online

Cum s-a putut observa si in pandemie, magazinele online au inceput sa fie tot mai cautate. Lipsa de timp, confortul si multitudinea de posibilitati in raport cu ceea ce exista in magazinele fizice, i-au incurajat chiar si pe cei mai sceptici sa plaseze diferite comenzi, in special pentru electronice si electrocasnice (masini de spalat, televizor mai nou, incorporabile si altele), cat si pentru orice lucruri practice, necesare in rutina zilnica.

Etoc.ro arata ca in 2022, majoritatea antreprenorilor stiu ca pot avea mai multe sanse sa se dezvolte online, un magazin virtual fiind printre primele alegeri indiferent ca e vorba de lansarea unei afaceri cu accesorii, gadgeturi sau vase de gatit. Aproape oricine isi poate face acum un site, cu putin efort si bani, chiar fara sa aiba nevoie de stocuri si resurse umane, daca ne gandim la dropshipping.

Afacere in domeniul inchirieri auto

Daca in pandemie piata rent a car a fost la un pas sa se prabuseasca, in perioada post-pandemie, aceasta afacere a devenit din nou prospera, pentru ca tot mai multe persoane si firme opteaza pentru o masina de inchiriat. In plus, pot fi testate zeci de modele, fara ca soferii sa se plictiseasca usor. Tot mai multi solicita astfel de masini de inchiriat chiar si atunci cand pleaca in concedii, in delegatii sau in diferite deplasari prin tara.

Citeste si:  Fresco Jugo afacerea lui Eduard Prodan si a fratilor sai

In concluzie, afacerile prospere in 2022 se afla in arena imobiliarelor, ecommerce si rent a car, alaturi de alte idei inovatoare pentru antreprenoriat.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment