Top 5 cele mai frecvente Greseli in Afaceri

Cauzele esecului in afaceri pot fi deosebit de variate insa 5 dintre ele sunt cele mai intalnite mai ales la cei care se afla la inceput de drum in acest domeniu.

Identificarea si constientizarea lor este primul pas in evitarea familemtului atunci cand suntem pe cale sa ne deschidem o firma. Asadar iata mai jos topul celor mai intalnite greseli in afaceri:

  1. One man show

De multe ori cel care se arunca in lumea afacerilor incearca sa faca totul de unul singur, la firma lui el este si manager si patron si femeie de serviciu. Multi procedeaza asa datorita faptului ca nu au incredere in alte persoane iar altii cred ca astfel vor economisi bani. In realitate, pe termen lung, nu fac decat sa isi limiteze profitul si in final sa clacheze din cauza presiunii, epuizarii si a stresului.

Adevarul e ca nimeni nu se pricepe la toate si nimeni nu are energia necesara pentru a o tine in acest ritm la nesfarsit. In final lipsa atitudinilor si cunostintelor adecvate intr-un anumit domeniu si surmenarea isi spun cuvantul si asta se vede in incasarile firmei si in evolutia ei per ansamblu.

Solutia e organizarea unei echipe unde fiecare are o sarcina precisa. Membrii echipei pot fi partenerii de afaceri sau angajatii. Cautati sa va axati pe o anumita activitate in firma, lasand restul activitatilor pe seama unor parteneri competenti. Afacerile sunt mai degraba un sport de echipa decat unul individual, secretul e sa te inconjori de oameni competenti.

  1. Nefixarea unor obiective
Citeste si:  Munceste si Calatoreste

Fara a avea un obiectiv clar si bine determinat, fara intocmirea unui plan de afaceri,  micii afaceristi aflati la inceput de drum, au tendinta sa alerge dupa mai multi iepuri deodata. Fie ca e vorba de produse si servicii prestate, fie ca e vorba de strategii de marketing, nefixarea unor obiective te face sa nu detii controlul asupra evolutiei afacerii tale. In loc sa faci lucrurile sa se intample esti in voia sortii mergand pe un drum sinuos acoperit de ceata.

Atunci cand ai un obiectiv clar (obiectivele pot fi stabilite pe termen lung, mediu sau scurt si pot fi modificate in functie de rezultatele obtinute) ai mai multa vizibilitate si mai mult control si daca lucrurile nu merg cum ti-ai dori iti va fi mai usor sa le remediez stiind unde sa umbi (fie regandesti obiectivele, fie vezi ce anume sta in calea indeplinirii lor).

  1. Ignorarea datelor contabile

Datele contabile sunt echivalentul unor analize medicale. Asa cum medicul isi da seama ce anume e in neregula cu pacientul citind datele controalelor EKG sau de alta natura, tot asa si datele contabile reflecta starea de sanatate a unei afaceri.

Citindu-le vezi de unde iti vin banii si pe ce se duc, vei putea astfel sa iei masuri pentru diminuarea cheltuielilor sau cresterea incasarilor. Nu lasa totul pe seama contabilului, tu esti cel care decizi ce faci cu afacerea ta. Nu ignora aceste date pentru ca risti sa le scapi de sub control.

  1. Lipsa unei strategii de marketing
Citeste si:  Opinii despre creditul rapid

Campaniile de marketing sau promovarea afacerii tale trebuie sa fie o prioritate. Strategiile de promovare trebuie planificate in detaliu si rezultatele urmarite cu atentie, numai asa poti observa cu precizie ce gen de promovare aduce cele mai bune rezultate si ce fel de reclame sunt platite degeaba.

Multi antreprenori prefera sa piarda bani pe campanii de promovare inutile decat sa observe rezultatele acestor campanii si sa se concentreze asupra campaniilor cu cele mai bune rezultate.

  1. Neurmarirea rezultatelor

La fel ca si lipsa unei strategii de promovare, neurmarirea rezultatelor actiunilor tale te tine departe de adevaratele probleme ale afacerii si de gasirea celor mai bune solutii.

Nu lasa lucrurile sa curga de la sine, urmareste rezultatele provocate de anumite actiuni pe care ai decis sa le iei pentru afacerea ta. Au dat ele rezultatul scontat sau ti-au scazut si mai mult veniturile?

Sa perseverezi in actiuni care nu dau rezultat sau si mai rau, in actiuni care iti afecteaza incasarile, e o idee mult mai proasta decat aceea de a iti rapi cateva minute pe saptamana pentru a contabiliza efectele anumitor decizii pe care le-ai luat.

Ori de cate ori lucrurile nu merg asa cum ti-ai dori, consulta acest articol pentru a vedea daca nu cumva comiti una dintre cele mai intalnite 5 greseli in afaceri.

Citeste si:  Cum Sa Iti Motivezi Angajatii
Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment