Peste jumatate din romani nu citesc si nu utilizeaza internetul

Peste jumătate (53%) din totalul participantilor la un sondaj realizat de Institutul Roman de Studii Sociale (IRSS) declară că nu au terminat de citit nicio carte în 2012. 21% afirmă că au terminat de citit 1-2 cărţi. 11% au citit, potrivit propriilor declaraţii, 3-4 cărţi, iar 15% dintre repondenţi spun că au citit 5 sau peste 5 cărţi.

Ma gandesc ca procentul poate fi si mai mare. Nu stiu cat de simplu este pentru unii sa fie intrebati daca au citit o carte anul acesta si sa raspunda nu. Celebre sunt si sondajele care pun in continuare in topul preferintelor pe autorii care fac obiectul lecturii obligatorii in scoli.

Ai putea crede ca romanii se indreapta mai degraba catre articole informative pe internet, dar si aici, conform datelor Eurostat peste 50% din romani nu au folosit niciodata internetul, iar procentul celor care il utilizeaza cel putin odata pe saptamana este cel mai mic din UE, sub 40%.

In contextul acesta, principala sursa de informatii si mijloc de petrecere al timpului liber ramane televiziunea. Nu ar trebui sa mai surpinda pe nimeni ca punctele de vedere exprimate la TV sunt rapid imbratisate de majoritatea oamenilor. Interesant ar fi un studiu privind rolul televiziunii in evolutia societatii romanesti.

Citeste si:  Sfaturile financiare ale lui Warren Buffett

Ma intreb daca „starurile” promovate sunt produsul firesc al societatii romanesti, sau din contra, aceasta isi alege valorile si principiile pornind de la ceea ce se vede la TV.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment