Amenajarea bucatariei de la birou: 3 piese de mobilier necesare

Timpul petrecut la birou devine mult mai placut atunci cand amenajarea interioara aduce confort si un sentiment de liniste. Ordinea este importanta pentru mentinerea unui tonus bun, asa ca spatiul de lucru si bucataria unde angajatii se intalnesc pentru pauza de masa trebuie sa imbine toate aceste elemente. Afla de ce piese de mobilier ai nevoie pentru o amenajare reusita.

Cum amenajezi bucataria de la birou?

Amenajarea bucatariei trebuie sa tina cont in primul rand de nevoile angajatilor si numarul lor. Daca biroul este unul spatios si exista un numar mare de oameni care servesc masa in fiecare zi, este important ca bucataria sa ofere de asemenea suficient spatiu de miscare tuturor. Iata 3 piese de mobilier necesare unei amenajari de succes:

1.   Mese si scaune

Mesele de bucatarie si dining trebuie sa fie suficient de intinse pentru a putea asigura un loc fiecarui angajat. Se pot alipi mai multe mese mici sau se poate opta pentru o masa suficienta pentru 12 persoane – sau chiar doua, dupa caz. In functie de spatiul disponibil se poate de asemenea opta pentru mese extensibile, care pot fi ulterior stranse pentru a reda libertatea de miscare.

O alta optiune o reprezinta mesele intinse de tip bar, in jurul carora se pot aseza scaune inalte, astfel incat sa existe suficient spatiu pentru cat mai multi angajati. De altfel, desi este o varianta usor mai costisitoare, pot fi achizitionate mai multe mese mici, rotunde, cu 4 sau 5 scaune la fiecare. Aceasta varianta creeaza un sentiment mai mare de intimitate in timpul servirii mesei.

Citeste si:  Cum sa-ti renovezi locuinta rapid si cu bani putini? 7 ponturi utile

2.   Mobila de bucatarie

Este important ca mobila de bucatarie sa fie compacta pentru a nu ocupa foarte mult spatiu si totusi suficient de extinsa pentru a putea permite utilizarea unui espressor de cafea sau a cuptorului cu microunde. Se poate opta pentru o mobila de tip clasic care sa se potriveasca din punct de vedere cromatic cu restul incaperii.

Daca este vorba de un spatiu de mari dimensiuni, mobilierul din bucatarie poate ocupa mai mult loc pe un singur perete. Pentru bucatariile mici, exista varianta mobilei asezata pe colt, la intretaierea peretilor, pentru a nu ocupa prea mult spatiu si a permite totusi depozitarea paharelor, zaharului sau a altor alimente ce nu necesita pastrarea in frigider.

3.   Canapele si fotolii

Daca bucataria nu are un format clasic, iar spatiul o permite, se poate opta pentru achizitionarea unor canapele si fotolii stranse in jurul unei masute de cafea. Canapelele ofera un confort mult mai mare decat scaunele obisnuite, iar servirea mesei ar putea deveni o experienta si mai placuta la munca. Acestea ar trebui alese in functie de o textura cat mai moale, dar si de culoare, pentru un aspect armonios.

Se poate opta si pentru achizitionarea unor scaune de tip fotoliu ce pot fi asezate in jurul mesei din bucatarie. Inaltimea acestora trebuie sa corespunda insa pentru a nu crea impedimente. Aceasta optiune este una moderna si aduce avantajul unui plus de confort fizic ce va lasa un impact placut asupra angajatilor.

Citeste si:  Cinci accesorii care te scot în evidență în orice situație

Amenajarea bucatariei la birou se poate dovedi a fi un proces provocator pentru ca trebuie sa se tina cont de numeroase detalii precum dimensiunea camerei, numarul angajatilor si locul in care e amplasata in cladire. Cu toate acestea, daca sunt alese piesele de mobilier corespunzatoare, servirea mesei la birou va deveni o activitate placuta si reconfortanta.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment