Sfaturi pentru a atrage finantare pentru o afacere

Daca ai o idee de o afacere care crezi ca ar avea succes pe piata ai nevoie de un plan bine pus la punct daca vrei sa atragi finantare. Iata care sunt lucrurile pe care trebuie sa le iei in considerare pentru a obtine banii necesari afacerii tale :

Scrie un plan de afaceri suficient de convingator. Planul de afaceri trebuie sa prezinte in detaliu ideea ta de afacere si sa explice unele aspecte inportante pentru un finantator cum ar fi procesul tehnologic, concurenta, promovarea afacerii sau furnizorii. Pentru elaborarea unui plan de afaceri convingator trebuie sa te decizi cu privire la coordonatele viitoarei tale afaceri, sa consulti modele si sa apelezi la specialisti in domeniu.

Calculeaza necesarul de finantare. Este esential ca in momentul in care te intalnesti cu un finantator sa stii de cati bani ai nevoie. Este important sa aproximezi cat mai realistic cu putinta costul total al investitiei, cat ai putea asigura din fortele proprii si cat ar trebui sa ceri de la un investitor. Bineinteles, calculele trebuie sa fie bazate pe surse realiste.

Construieste relatii – networking. In cazul celor care detin mai multe afaceri, importanta relatiilor este una covarsitoare. Spre exemplu, contactul cu administratia publica te poate indruma in ceea ce priveste demersurile legislative pe care trebuie sa le intreprinzi pentru a obtine autorizari si avize si astfel sa economisesti bani si timp. Alte persoane te pot ajuta sa atragi cei mai importanti clienti si astfel sa iti asiguri veniturile pentru viitorul apropiat sau indepartat. Astfel, in cazul in care iti doresti sa transformi o idee in afacere, trebuie sa incerci sa construiesti relatii cu persoanele care iti pot fi de ajutor la un moment dat.

Citeste si:  Metode pentru obținerea de venituri pasive

Related Posts

Add Comment