Sfaturi financiare pentru tinerii adulti

Aceste sfaturi sunt astfel concepute incat sa ii ajute pe tinerii adulti sa isi gestioneze intr-un mod mai eficient finantele. Profita de faptul ca esti tanar, fa economii din timp pentru ca investitiile tale sa aiba timp sa se fructifice.

Puncte cheie de retinut

– Fa-ti timp pentru a invata cateva reguli financiare esentiale, menite sa tea jute sa iti construiesti un viitor financiar sanatos.
– Invata sa pregatesti de unul singur declaratia anuala de venit, acest lucru te-ar putea ajuta sa economisesti bani;
– Creeaza un fond de urgenta si incearca sa depui bani in fiecare luna sau atunci cand ai posibilitatea, chiar daca este vorba de o suma mica;
– Fa economii pentru pensie, acest lucru ar trebui sa fie o parte integranta din orice plan financiar.

1.Invata stapanirea de sine

Daca ai noroc, parintii tai te-au invatat aceasta competenta inca din copilarie, de la o varsta frageda. Daca nu este cazul, atunci trebuie sa tii cont de faptul ca, cu cat inveti acest lucru mai rapid, cu atat iti va fi mai usor sa iti pastrezi situatie financiara in ordine. Chair daca iti permiti sa iti cumperi un anumit produs, cel mai bine este sa astepti sa economisesti bani pentru acesl produs.

Citeste si:  Miscari de strada, manipulari si conspiratii

2. Controleaza-ti viitorul financiar

Daca nu reusesti sa iti administrezi banii, alte persoane o vor face in locul tau si nu o vor face tocmai asa cum trebuie. Unele din aceste persoane ar putea fi rau intentionate, altele ar putea fi bine intentionate insa nu prea stiu ce sa faca. In loc sa te bazezi pe altii pentru a obtine sfaturi, cel mai bine este sa preiei fraiele asupra situatiei si sa incepi sa citesti cateva carti de baza despre finantele personale. Odata ce ai reusit sa deprinzi unele cunostinte, nu lasa pe nimeni sa te ia prin surprindere.

3. Sa stii unde merg banii tai

Odata ce ai parcurs unele carti de finante personale, vei realiza cate este de important sa te asiguri de faptul ca, cheltuielile lunare nu depasesc castigurile. Cea mai buna modalitate este sa bugetizezi. Odata ce ai observat cat de tare influenteaza cafeaua de dimineata bugetul lunar, iti vei da seama ca, unele mici schimbari in bugetul zilnic pot avea un impact considerabil asupra situatiei tale financiare. In plus, mentinerea cheltuielilor lunare la un nivel cat mai scazut cu putinta te poate ajuta sa economisesti multi bani de-a lungul vremii.

4. Incepe sa economisesti pentru pensie

Ar trebui sa incepi sa economisesti pentru pensie cu mult timp inainte, chiar daca acest lucru ti se pare prea devreme. De ce sa incepi sa economisesti pentru pensie de la 20 de ani? Vei incepe sa investesti pe viata cu 100$ pe luna, cu un randament pozitiv mediu de 1% sau de 12% pe an, pe o perioada de 40 de ani. Prietenul tau, care are aceeasi varsta, incepe sa economiseasca abia la varsta de 30 de ani. Dupa 10 ani, prietenul tau va avea o economie de aproximativ 230 000$. Contul tau va avea peste 1,17 milioane de dolari.

Citeste si:  QE European
Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment