Sfaturi financiare indispensabile penru proprietarii de companii

Pentru a conduce o companie sau o afacere de succes este esential sa arunci un ochi si asupra cifrelor. Care sunt sfaturile financiare pe care ar trebui sa le urmezi in mod obligatoriu pentru a te bucura de succes? Pune toate sansele de partea ta cu aceste sfaturi.

Previziuni financiare fiabile

Primul nostru sfat financiar ar trebui sa devina o regula de aur: Planifica. Bugetul tau previzional este o unealta de baza. Pentru a pilota in mod eficient o companie trebuie sa stii sa anticipezi riscurile, sa compari performantele si sa te consulti cu un bancher sau cu un economist. Nu te lansa intr-un proiect fara sa elaborezi in prealabil previziuni financiare solide. Ar trebui sa iti stabilesti un buget inainte de a te lansa intr-o afacere pentru a putea anticipa variatiile eventuale de la o perioada la alta.

Trezoreria, elementul cheie al unei companii bine administrate

Daca ar fi un dicton pe care orice conducator de companie ar trebui sa il respecte acela ar fi urmatorul: King is Cash. Inainte de evaluarea performantei, a conduce in mod eficient o companie inseamna, inainte de toate, sa mentii un echilibru financiar si sa stapanesti trezoreria. Trezoreria si fluxul de lichiditati spune multe despre situatia societatii tale si sunt primele semne de luat in seama la primele semne de dificultate.

Citeste si:  Creditele cu Garanție Imobiliară: Tot ce trebuie să știi despre ele

Produse/servicii la cele mai bune preturi de pe piata

Sa stii cel mai potrivit pret la care sa iti vinzi bunurile si produsele este una din principalele dificultati ale unui conducator de companie care vrea sa invete sa isi conduca cat mai eficient cu putinta afacerea. Etapa importanta pentru asigurarea rentabilitatii companiei si dezvoltarii afacerii, determinarea pretului de vanzare raspunde mai multor reguli (marketing, pret psihologic, concurenta). Insa, inainte de toate, un sfat financiar: asigura-te de faptul ca prestarile sau produsele pe care le propui nu scad niciodata sub pretul la care le-ai achizitionat tu.

Cere sfaturi/ajutorul pentru a avea parte de succes

Nu ai cum sa stii totul. Pentru a dispune de cele mai bune si mai interesante sfaturi ai nevoie de sfaturi financiare si de disponibilitatea/sfaturile unui profesionist cum este expertul contabil. Atentie, sa nu tii o contabilitate structurata reprezinta o grava eroare de gestionare.

Un sfat financiar important: nu recruta prea devreme

Atunci cand o companie incepe sa aiba beneficii si castiguri, ne surprindem adesea dorindu-ne sa avem mai multi colaboratori crezand (in mod gresit) ca cifra de afaceri va creste in mod linear odata cu numarul de angajati. Atentie, recrutand prea devreme riscam sa avem parte de pierderi mai degraba decat de castiguri.

Citeste si:  Sfaturi pentru finantarea locuintei

Adesea, este tentant sa ne dorim sa angajam mai multe persoane pentru a delega cat mai multe sarcini insa trebuie sa tinem cont de faptul ca angajand un salariat sau mai multi este un angajament important la care nu poti renunta atunci cand vrei sau cum vrei.
Angajarea unui salariat trebuie sa intervina atunci cand esti depasit de numeroasele sarcini si nu ai de ales, decat sa angajezi mai multe persoane pentru a executa anumite sarcini.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment