Sfaturi de la expertii financiari pentru a-ti planifica bugetul perfect pentru 2022

Bugetizarea poate parea o sarcina plictisitoare insa linistea pe care ne-o confera este indescriptibila. Ai incercat deja sa bugetizezi in trecut, fara succes insa? Daca da, avem cateva sfaturi pentru tine.

Fiecare individ pare sa aiba probleme cu planificarea bugetului, cu cheltuielile, banii parca nu ajung de la o luna la alta. Din cauza asta, nu poti sa economisesti bani, te trezesti la sfarsit de luna ca nu ai reusit sa pui niciun ban deoparte. Deprimant, nu-i asa? Stim…de aceea, am adunat cateva sfaturi menite sa te ajute sa iti planifici bugetul perfect pentru anul ce vine.

Gaseste un motiv pentru a avea un buget

Pentru a economisi bani, nu mai este nevoie de o inspiratie constanta. Spre exemplu, economiseste pentru un bun mai de pret cum este masina sau casa visurilor. Atunci cand ai un obiectiv financiar, poti incerca sa economisesti cat mai mult cu putinta. Bugetizarea este buna pentru a evita orice fel de confuzie cu privre la problema banilor in familie, in special intre sot si sotie. Obiectivele tale financiare vor fi mai bine stabilizate cu ajutorul bugetizarii.

Inspecteaza cheltuielile curente

Este crucial sa triezi cheltuielile necesare, esentiale si cheltuielile inutile. Spre exemplu, daca cumperi un aparat foto pe care il folosesti o data de doua ori pe an – atunci cand mergi in vacanta adica – aceasta cheltuiala ar putea fi inutila. Daca stii cum sa iti bugetizezi banii, poti evita sa cheltui prea mult pe chestii inutile. Folosesti aplicatii, foi de calcul sau urmareste in permanenta situatia contului tau bancar pentru a sti mai multe lcururi cu privire la obiceiurile tale de cheltuiala. Incearca sa reduci cheltuielile de care te poti lipsi.

Citeste si:  SUA spre fiscal cliff

Discuta obiectivele financiare cu familia pentru a bugetiza intr-un mod mai eficient

Nu iti fa niciun fel de planificare financiara decat in momentul in care si familia, care joaca un rol important in viata ta, este informata cu privire la obiectivele tale financiare. Asigura-te de ci de faptul ca discuti despre toate obiectivele financiare cu familia, mai apoi ia o decizie in acest sens. Cuplurile ar trebui sa aiba mai mult sau mai putin aceleasi obiective deoarece sunt principalii actori care economisesc pentru un viitor mai bun, pentru ei si pentru copiii lor. Este important sa te consulti deci cu familia inainte de a lua o decizie.

Evita greselile curente de bugetizare

Pentru a bugetiza in mod corect banii, ai grija sa nu planifici niciodata ceva ce nu cunosti, ceva ce nu iti este la indemana. Nu iti ignora niciodata veniturile si cheltuielile atunci cand stabilesti un buget. Noteaza totul ca sa ii fie mai usor. Fie te folosesti de un creion sau de un stilou traditional si de hartie, fie preferi sa folosesti computerul sau laptopul pentru asta, nu conteaza, important este sa faci acest pas. Astfel, vei reusi sa reduci costurile care te fac fericit si care sunt necesare. Te vei priva de fericire si lucrurile nu vor functiona in mod corect.

Citeste si:  Grecia vs. zona euro
Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment