Cum depasesc oamenii smart perioadele de criza financiara

Informatiile oferite in acest articol pleaca de la ideea ca orice situatie care pare a fi o tragedie financiara poate fi transformata intr-un esec temporar. Pierdea locului de munca, un accident grav, o boala cu consecinte grave, pierderea unei persoane dragi, o pandemie sau orice eveniment grav sau tragic poate avea un impact negativ major in bugetul personal. Cu toate acestea, exista solutii prin care persoana in cauza se poate restabiliza.

Numeroasele pareri ale oamenilor cu datorii ajuta enorm in astfel de situatii. Experienta altora care au reusit sa treaca cu capul sus printr-o criza financiara fiind un exemplu important, pentru ca demonstreaza ca se poate.

Pe de alta parte, foarte importante sunt si sfaturile care vin de la organizatii care au experienta relevanta in ceea ce priveste comunicarea cu oameni care au avut datorii mari, pe care considerau ca nu le mai pot plati, insa au reusit sa iasa din ele. Una dintre acestea este KRUK Romania, cunoscuta anterior sub denumirea de KRUK International.

5 pasi pentru plata datoriilor si o viata mai buna la modul general

Din experienta oamenilor care s-au confruntat cu probleme financiare si dintr-un rezumat al celor mai importante sfaturi oferite de compania mai sus mentionata, plata datoriilor si saltul peste perioada de criza financiara pot fi obiective certe pentru cei care tin cont de urmatoarele aspecte:

  • Stabilirea unui buget lunar: Acesta este un instrument util pentru a tine situatia financiara sub control. Este esential ca pentru intocmirea corecta a bugetului sa se tina cont de toate veniturile si toate cheltuielile.
  • Minimizarea facturilor lunare: este de dorit sa se elimine toate cheltuielile pentru facturi la servicii care nu reprezinta o necesitate. In plus, reconsiderarea unor abonamente poate avea ca efect reducerea costurilor lunare – un abonament mai mic pentru serviciile de telefonie, economia la electricitate sau gaz, de exemplu.
  • Plata la timp a facturilor: orice intarziere de plata a facturilor are ca efect adaugarea dobanzilor care vor mari costul total al acestora.
  • Achitarea datoriilor de pe cardul de credit: Cei care au datorii realizate cu cardul de credit, stiu ca dobanzile pe care le platesc in fiecare luna ocupa o parte semnificativa din bugetul lunar. Platind datoria cardului de credit, vor reduce obligatiile financiare lunare.
  • Modalitati de a castiga bani in plus: oricine poate face si altceva, pe langa job-ul de baza, pentru a castiga lunar sume de bani in plus. Se pot lua in calcul vanzarea lucrurilor pe care nu le mai folosesc, activitati de babysitting, gradinarit, menaj, freelancing sau chiar obtinerea unui al doilea loc de munca. Banii obtinuti din aceste activitati pot parea putini, dar se pot adauga la bugetul lunar si conteaza.
Citeste si:  Grecia vs. zona euro

La modul general, viata este imprevizibila, avand bune si rele deopotriva. Cu toate acestea, sta la indemana oricui sa intreprinda actiuni prin care sa evite dezastrul. Cu responsabilitate, consecintele unei tragedii financiare pot fi transformate intr-un esec cu o perioada de timp limitata.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment