Lista de cumparaturi – mijloc simplu de economisire

Supermarket, hypermarket, magazine de cartier – esti asaltat efectiv de tentatii. Nu stiu cati dintre voi sunteti pasionati de colindatul saptamanal prin hypermarket, cateodata e fun, altadata nu stii cum sa iesi mai repede de acolo.

Pana la urma problema nu este ca mergi la cumparaturi, oricum trebuie sa o faci, ci mai degraba faptul ca de cele mai multe ori constati ca pleci plin de prostioare de care nu ai nevoie, dintre care multe pot sa iti expire fara sa te atingi de ele. Nu cred ca nu ti s-a intamplat cel putin odata sa arunci in cos ceva doar pentru faptul ca afisa o reducere generoasa, ca sa iti dai ulterior seama ca nu ai facut nicio afacere. Asta ca sa nu mai vorbim de ciocolate si alte tentatii similare.

Dezvoltarea atator retele de magazine este un lucru excelent, insa de obicei clientii sunt fidelizati fara prea mari batai de cap – merg la acela care este cel mai apropiat de ei. Evident ca risti sa pierzi contactul cu alte preturi, habar nu ai pana la urma daca cosul tau saptamanal putea fi mai ieftin in alta parte.

Lista de cumparaturi te ajuta in primul rand sa fii sigur ca ai cumparat tot ceea ce ai nevoie si sa fiu sincer cam la asta imi ajuta mie in primul rand. Asta pana am inceput sa o respect mai strict. Incet, incet incepi sa ii descoperi si alte calitati. Daca o urmezi fidel, ea devine un mijloc simplu de economisire. Sunt binecunoscute si testate sfaturile de genul – nu merge la cumparaturi atunci cand esti flamand. Chiar daca o faci insa si reusesti sa respecti lista facuta din timp, nu vei mai arunca bani buni pe prostioare.

Citeste si:  Cum putem economisi si sa ne tinem sub control cheltuielile

Lista de cumparaturi mai are inca  un avantaj practic – daca reusesti sa acoperi cu ea toata saptamana esti scutit de alte vizite la magazin, cand vei fi din nou tentat sa cumperi alte lucruri de care nu ai nevoie.

Voi folositi lista de cumparaturi? O respectati sau nu rezistati tentatiilor?

Related Posts

Add Comment