Dictionar de criptomonede

In cele ce urmeaza va oferim o traducere a termenilor folositi in domeniul criptomonezilor si lexicul specific Blockchain bogat in termeni in limba engleza care sunt folositi pe toate pietele crypto. Datorita acestui mini dictionar vei invata numerosi termeni din universul Bitcoin.

51% Attack. Daca jumatate din puterea informatica sau din cantitatea de minerit de pe o retea este gestionata/administrata de o singura persoana sau de un singur grup de persoane, un atac de 51% este in curs.

Acest lucru inseamna ca aceasta entitate detine controlul asupra retelii si ca poate afecta in mod negativ o criptomoneda, preluand controlul asupra operatiilor miniere, oprind sau modificand tranzactii.

Airdrop. Reprezinta o campanie de marketing care distribuie o criptomoneda sau un jeton specific unui public. Este in general initiata de catre creatorul unei criptomonezi pentru a incuraja utilizarea sa si de a creste popularitatea unei criptomonezi sau unui jeton. Majoritatea campaniilor airdrop folosesc mecanisme precum receptia de monezi sau de jetoane in schimbul unor sarcini simple precum descarcarea unei aplicatii.

Altcoin. O criptomoneda, alta decat Bitcoin sau Ethereum. Unele persoane merg mai departe spunand ca Ethereum este in egala masura o alta critptomoneda insa, in ultima veme a devent un actor major in crearea de Altcoins ceea ce inseamna ca nu mai poate fi considerat el insusi un Altcoin. S-ar putea chiar sa ia locul Bitcoin in viitorul apropiat.

Citeste si:  Guvernul de la Tirana susține investițiile în criptomonede

Bear Trap este o tehnica utilizata de un grup de traderi, vizand sa manipuleze pretul unei criptomonezi. Bear trap sau capcana implementata pentru a vinde o mare cantitate din aceeasi critpomoneda in acelasi timp, inducand piata in eroare, ducandu-ne cu gandul la o scadere de pret iminenta. Drept raspuns, alti negociatori isi vand activele, provocand o scadere suplimentara a pretului. Cei care au plasat aceasta capcana o slabesc putin, comparand activele la un pret inferior. Pretul creste iar ceea ce le permite sa obtina un profit.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment