Sectorul criptomonedelor traverseaza o criza profunda insa nu este totul negru

Cursurile sunt intr-o continua scadere de la inceputul lunii mai si, de luni, au parte de o scadere si mai mare. Dincolo de aceste fluctuatii ale criptomonedelor, companiile din acest sector fac eforturi sa nu ajunga la faliment.

Nimic nu pare sa mai functioneze in ecosistemul criptomonedelor. Cursurile se scufunda si vestile proaste se acumuleaza. Criptomonedele sunt considerate la ora actuala actiuni de risc. Actualmente, cei care au investit in criptomonede au aceleasi temeri ca si persoanele care au investit in Bursa, legate de inflatie, de politica monetara a bancilor centrale, de crize economice din mai multe tari, din Statele Unite ale Americii in special.

Aversiunea fata de risc determina un numar mare de investitori sa isi retraga banii investiti in criptomonezi. Si cursurile se scufunda pe zi ce trece. Bitcoin a scazut sub 21.000 de dolari luni si a pierdut cu pana la 70% de la cel mai ridicat curs istoric, la inceput de noiembrie, anul trecut. Scaderea este si mai pronuntata pentru ether – 77%- a doua criptomoneda in materie de capitalizare, scazuta sub 1100 de dolari. Capitalizarea ansamblului sectorului a trecut la 3000 de miliarde de dolari de capitalizare in noiembrie la aproximativ 940 de miliarde luni seara.

Panica in randul investitorilor recenti

Pierderea a fost luni de 4,7 miliarde de dolari in cazul Bitcoin, un lucru absolut inedit pentru o singura zi. In randul investitorilor a inceput sa se instituie panica. Insa, in aceasi timp portofoliile “groase” care detin numai putin de 10.000 de bticoins s-au umflat.

Citeste si:  Înșelătoriile în mediul virtual: criptomonede, folosite în anunțuri false

Panica este mai pregnanta in randul investitorilor care au decis sa investeasca mai recent in bitcoin si nu in randul care au deja experienta in domeniul critpomonedelor. Investitorii mai experimentati continua sa cumpere deoarece estimeaza ca in viitorul apropiat Bitcoin isi va reveni, fara indoiala.

Sursa: https://www.capital.fr/crypto/le-secteur-des-cryptomonnaies-traverse-une-profonde-crise-mais-tout-nest-pas-noir-1439033

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment