Numarul de ATM-uri crypto este in continua crestere

In intreaga lume, numarul de ATM-uri crypto este in continua crestere. Conform datelor oferite de Coinatamradar, cresterea numarului de bancomate pentru cryptomonede este semnificativa pana in acest moment. Exista numai putin de 5223 de terminale in 77 de tari. Numarul maxim de bancnote crypto noi a fost inregistrat anul acesta in luna mai cand s-au instalat 306 bancomate, astfel depasindu-se maximul anterior de 2556 de bancomate, realizat in aprilie 2018.

Numarul de bancnite noi a continuat sa creasca intr-un ritm destul de stabil ulterior lunii mai in urma cresterii pretului Bitcoin. Conform Coinatmradar, in jur de 70% din aceste bancomate ofera spre vanzare si cumparare nu doar BTC ci si altcoins. Cea mai populara moneda suportata de Bitcoin ramane ETH, urmata indeaproape de Litecoin si Bitcoin Cash. Peste 150 de masini au adaugat ETH in luna mai a acestui an.

Din acest total de 5223 de bancomate existente la nivel mondial in jur de 3375 sunt situate pe teritoriul Statelor Unite ale Americii si 692 in Canada ceea ce face din America de Nord continentul cu cele mai multe bancnote crypto, un total de aproximativ 73%. In ceea ce priveste numarul de terminale din Europa, acesta se mentine la un nivel stabil, de 22%. Austria este tara cu  cel mai mare numar de ATM-uri, 266 de terminale, urmata de Marea Britanie cu 262 de terminale.

Citeste si:  Piața criptomonedelor, păgubită de hackeri

Aceasta crestere a numarului de terminale crypto reprezinta la nivel mondial un trend in plina dezvoltare. Romania este onorata sa fie lider cu cea mai extinsa retea de terminale. Bitcoin Romania este lider pe piata exchange-urilor crypto la nivel national, reprezentand totodata compania care a venit cu primul ATM Bitcoin in Europa Continentala.

ATM-urile Bitcoin de la noi din tara reprezinta una din cele mai simple si rapide modalitati de a vinde si cumpara cryptomonede. Folosirea unui ATM este relativ usoara si intuitiva, clientii pot tranzactiona Bitcoin dar si Ethereum si Litecoin. Datorita pozitionarii terminalelor Bitcoin Romania, traderii au acum posibilitatea de a tranzactiona BTC, ETH si LTC in cele mai bune conditii, in conditii de maxima siguranta, la cel mai avantajos curs cu putinta.

Chiar daca nu sunt atat de de frecvente ca ATM-urile fiat, bancomatele Bitcoin raman mijloace populare pentru cumpararea si vanzarea de criptocuritate. Drept urmare, in ciuda scaderii preturilor Bitcoin de anul trecut, numarul de bancomate Bitcoins si Crypto este deja mare, iar aceasta suma creste in fiecare luna. Cele mai recente date de la Coinatmradar, platforma principala care urmareste locatia bancomatelor Bitcoin ne indica un numar de 5223 de bancomate.

Bineinteles, principalul avantaj al ATM-ului Crypto este abilitatea de a cumpara rapid si usor criptocurrency pentru numerar sau pentru schimb de cripto-monede pentru banii fiti.
Gasiti cel mai apropiat bancomat Bitcoin folosind site-ul coinatmradar.com

Citeste si:  SBI Group plănuiește crearea unui nou portofel pentru stocarea criptomonedelor

Related Posts

Add Comment