Dogecoin: ce trebuie sa stii despre aceasta criptomoneda improbabila

Dogecoin este prima moneda meme (o criptomoneda care provine dintr-o meme de pe Internet), cunoscuta si de persoanele care sunt departe de a fi amatori de criptomonede, atat a devenit de populara in ultima perioada. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii despre Dogecoin.

Cine a inventat Dogecoin?

Dogecoin a fost creata de doi programatori, Billy Marcus si Jackson Palmer. Blockchain-ul a fost lansat pe data de 6 decembrie 2013 si creatorii au considerat aceasta criptomoneda, literalmente, o gluma. Initial, in 2013, marketerul Adobe, Jackson Palmer a glumit pe Twitter afirmand ca urmeaza sa investeasca in Dogecoin. Subiectul a fost reluat si de alti utilizatori si Palmer a lansat la scurt timp site-ul dogecoin.com. a apelat la un programator din Portland, Billy Marcus, care a inceput sa dezvolte codul.

De ce a fost creata?

Dezvoltatorii isi doreau sa creeze o criptomoneda apropiata de publicul de masa si sa se distanteze totodata de istoria Bitcoin care, la acea vreme, era etichetata drept o modalitate in care se platea traficul cu droguri si de arme pe Darknet.

Dogecoin s-a dovedit a fi o criptomoneda pe care oamenii au inceput sa o foloseasca imediat de la lansare – asta spre marea surprindere a lui Marcus si Palmer. In prima luna dupa lansarea oficiala, in decembrie 2013, site-ul a fost accesat de peste un milion de vizitatori.

Citeste si:  Numarul de ATM-uri crypto este in continua crestere

Dogecoin, inspirata de…

Creatorii Dogecoin au luat Litecoin ca baza pentru criptomoneda lor. Mecansimul de mining a fost initial imprumutat de la moneda Luckycoin. In martie 2014, blockchainul Dogecoin a avut parte de o actualizare majora.
De unde vine numele de Dogecoin?

Numele de Dogecoin vine de la o meme care a devenit populara pe retelele sociale in 2013. Punea in scena un caine din rasa Shiba Inu. Regasim acest caine pe logoul Dogecoin, o idee amuzanta pe care o datoram creatorilor sai.

Sursa: https://fr.cryptonews.com/exclusives/dogecoin-10-choses-a-savoir-sur-cette-improbable-cryptomonnaie.htm

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment