2024 este anul Bitcoin, aurului si argintului, prezice seful departamentului de derivate la Bitfinex

2024 va fi probabil un „an decent pentru activele de refugiu”, cum ar fi Bitcoin, aurul si argintul, potrivit lui Jag Kooner, seful departamentului de instrumente derivate  la Bitfinex. Intr-un comentariu trimis catre Crypto Briefing, Kooner impartaseste convingerea sa ca nivelurile persistente ale inflatiei, care raman peste zonele de confort ale bancilor centrale din intreaga lume, ar trebui sa duca la o perioada prelungita de crestere a ratelor dobanzilor.

Acest lucru ar putea duce la o intarziere a relaxarii politicii monetare pe pietele dezvoltate, ceea ce ar putea provoca dezamagire in randul investitorilor. Kooner subliniaza, de asemenea, ca pietele de actiuni s-ar putea confrunta cu unele provocari in urmatoarele luni.

„Factori precum cresterea modesta a castigurilor si diversele riscuri geopolitice sunt susceptibile de a exercita o presiune descendenta asupra pietelor de actiuni. Unele cercetari sugereaza o crestere modesta a castigurilor pentru S&P 500 in intervalul 2-3% si o tinta de 4.200 pentru indice, cu o tendinta descendenta. Acest lucru este in concordanta cu punctul nostru de vedere si credem ca va duce la o crestere a cererii pentru marfuri si Bitcoin.

Cu toate acestea, corelatia dintre Bitcoin si aur a fost negativa in ultimele 30 de zile, potrivit platformei de date blockchain Glassnode. Pe 22 februarie, perechea a impartasit o corelatie negativa de 0,5, unde 1 reprezinta o corelatie totala, iar -1 reprezinta nicio corelatie.

Citeste si:  4 modalitati de a-ti procura Bitcoin

Iata de ce anul 2024 va fi sinonim cu succesul criptomonedelor

Potrivit youtuberului si influencerului cripto Lark Davis, 2024 va fi un an de succes, din mai multe motive. El enumera chiar 10 motive, de la cel mai important la cel mai putin important, pentru care cripto va merge si mai bine anul viitor.

In primul rand, chiar daca cripto au pierdut corelatia cu pietele financiare traditionale, acestea din urma se afla in zone de preturi record in intreaga lume. Banii curg pe aceste piete cu preturi record pentru multe actiuni si indici. Prin urmare, cripto ar putea sa-si revina rapid, bine ajutat de sanatatea economica buna a altor sectoare. Intr-adevar, deoarece banii ar putea sa curga in masa pe piata cripto.

Apoi, din nou,aprobarea unui ETF Bitcoin ar trebui sa fie un schimbator de joc pentru lumea cripto. Desi youtuberul crede ca ETF-urile Bitcoin vor fi respinse in ianuarie (amanate) si aprobate in martie, aprobarea este inca estimata inainte de injumatatirea Bitcoin. ETF-urile Bitcoin ar trebui sa acumuleze, in mod evident, o multime de lichiditati si sa impinga in sus pretul BTC. Ca urmare, tot mai multi oameni vor paria pe Bitcoin.

In al treilea rand, pe partea de reglementare, Coinbase ar putea castiga procesul impotriva SEC. Aceasta ar putea fi infrangerea de prea multe ori sau infrangerea finala a SEC, care nu mai sperie jucatorii cripto. La inceputul acestui an, Ripple si al sau XRP au primit deja un verdict mai mult decat favorabil din partea unui judecator american.

Citeste si:  Bitcoin este acum principala alegere a investitorilor particulari in tarile emergente

Sursa: https://fr.investing.com/news/cryptocurrency-news/2024-est-lannee-du-bitcoin-de-lor-et-de-largent-predit-le-responsable-des-produits-derives-de-bitfinex-2320875

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment