De ce scriu despre finanțele personale?

OK, a trecut puțin timp de la redeschiderea blogului Finanțe Azi și de la transformarea lui în blog de finanțe personale. Am renunțat la articolele cu comentarii ale conjuncturii economice, care își aveau cititorii și comentatorii lor, dar care la un moment dat deveneau inutile. Mă concentrez acum pe articole pe tema economisirii și a investițiilor, care pot fi de actualitate oricând.

De ce blog de finanțe personale? Pentru că în România fenomenul nu a prins încă, oamenii conștientizează că cei mai buni administratori ai propriilor bani ar trebui să fie chiar ei, dar nu fac prea multe în sensul acesta. Pentru că mijloacele clasice de informare ignoră subiectul, căci bineînțeles că orice siliconată bine promovată aduce un rating mai mare. Finanțele personale sunt foarte trendy în US de peste 10 ani și aștept să devină la fel și aici.

Sunt câteva bloguri în România, extrem de puține și mi se pare că se abordează mai mult prin prisma economisirii, ori un buget personal are două laturi: administrarea și înmulțirea veniturilor și economisirea, reducerea cheltuielilor.

Încerc să scriu cât mai multe articole originale, dar o serie de idei sunt standard și le puteți găsi pe mai multe bloguri. Acestea sunt finanțele personale, până la urmă stilul autorului face diferența.

Citeste si:  Strainii cumpara Romania la hectar, ar trebui opriti?

Nu pot afirma că blogul are încă o audiență numeroasă, dar încet, încet un număr de cititori continuă să revină și să comenteze. Mă bucură că seria despre fondurile de investiții, scrisă la sugestia cititorilor, are succes. Pe cititorii ocazionali îi îndemn să se aboneze prin email prin intermediul formularului din bara laterală. Vor primi un email dimineața, atunci când scriu.

Pe mine scrierea unui blog de finanțe personale mă ajută să am o abordare mai echilibrată a propriului buget și îmi aduce satisfacția schimbului de idei cu cititorii.  Sunt convins că dacă veți deveni cititorii mei constanți vom experimenta împreună și vom găsi mijloacele de a administra un buget echilibrat.

Related Posts

Add Comment