Cum putem evita sa cumparam mai multe decat avem nevoie in perioada reducerilor

In perioada reducerilor suntem tentati sa cumparam cat mai multe. Acel moment de fericire pe care cumparaturile ti-l ofera este cu totul unic. Din aceasta cauza poti risca sa faci o investitie de care sa nu fi complet fericit.

Acceseaza https://www.redupedia.ro/reduceri/tv-video pentru a descoperi care sunt cele mai bune reduceri.

    Ce este si ce implica consumerismul

Consumerismul este acea nevoie a oamenilor de a consuma cat mai multe produse chiar daca nu au nevoie cu adevarat de acele lucruri. Acest comportament intervine atunci cand omul are nevoie sa isi satisfaca o nevoie fiziologica.

Consumerismul a devenit chiar un fenomen global care a pus stapanire pe marea majoritate a oamenilor. Foarte multi dintre oameni se simt mai fericiti , mai atractivi si simt ca se afirma din punct de vedere social atunci cand fac cumparaturi. In tot acest proces publicitatea are un rol foarte important. Aceasta atrage persoanele si le indeamna sa cumpere tot mai multe produse.

Creeaza dependenta?

Bineinteles ca cea mai grava consecinta a consumerismului este dependenta de cumparaturi. Aceasta dependenta de cumparaturi poate fi catalogata drept o tulburare care determina oamenii sa cumpere haine, produse alimentare, electronice, produse cosmetice fara a mai avea capacitatea de a constientiza consecintele care apar. Dependenta de cumparaturi este chiar mai grava decat iti poti da seama.

Citeste si:  Cum Sa Iti Tii Evidenta Banilor

Cum actioneaza consumerismul?

Consumerismul are loc in perioadele in care in hypermarket-uri dar si in marile magazine se anunta reduceri. Un bun exemplu este luna noiembrie atunci cand are loc “ Black Friday” dar si in perioada reducerilor de vara sau celor de iarna. In aceste perioade au loc foarte multe reduceri si este cel mai bine sa eviti cumparaturile in exces in asemenea momente.

Inainte de a merge la cumparaturi este recomandat sa stii care este bugetul alocat si sa nu il depasesti. Daca risti sa iti depasesti bugetul pe care l-ai alocat iti va dauna situatiei tale financiare.

Urmareste produsele care te intereseaza cu adevarat si achizitioneaza doar ce stii ca folosesti si ca iti place. Este recomandat sa vezi cum preturile evolueaza inainte de perioada reducerilor pentru a vedea care este reducerea oferita si daca reneteaza investitia.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment