Coinbase: un sfert din cifra de afaceri ar putea fi afectata

Actiunile Coinbase Global (NASDAQ:COIN) au scazut joi cu aproximativ 11,5% in tranzactiile de dinaintea pietei, dupa ce bursa de criptomonede a dezvaluit ca a primit o „notificare de bine” din partea Comisiei pentru valori mobiliare si burse din SUA (SEC) in legatura cu serviciile sale de miza.

Acest tip de notificare este de obicei trimis de autoritatile de reglementare pentru a informa companiile ca au fost descoperite anumite incalcari. Este, de obicei, o etapa prealabila la intentarea de catre SEC a unui proces impotriva companiei.

Personalul SEC „a luat o decizie preliminara de a recomanda ca SEC sa depuna o plangere impotriva companiei pentru incalcari ale legilor federale privind valorile mobiliare, inclusiv ale Legii privind schimbul de valori mobiliare din 1934”, a declarat Coinbase intr-un document.
„Pe baza discutiilor cu personalul, compania considera ca aceste potentiale actiuni de aplicare a legii s-ar referi la aspecte ale pietei de numerar a companiei, Coinbase Earn, Coinbase Prime si serviciul de gaj Coinbase Wallet. Potentiala actiune civila poate solicita masuri de constrangere, dezmat si sanctiuni civile.”

Ce spun analistii?

Ca raspuns la avizul Wells al SEC, analistii de la Oppenheimer au retrogradat actiunile Coinbase de la Perform la Outperform, citand un „climat de reglementare nesanatos”.

„Ne-am exprimat ingrijorarea cu privire la dezvoltarea blockchain in SUA dupa disparitia a trei banci, iar aceste actiuni ale autoritatilor au dat o imagine asupra atitudinii lor fata de aceasta industrie. Desi ramanem foarte sustinatori ai dezvoltarii blockchain/activitatilor digitale in SUA, in acest climat de reglementare nesanatos, suntem din ce in ce mai ingrijorati de corectitudinea actiunilor de aplicare a legii si de capacitatea ecosistemului de a se dezvolta cu un sprijin aparent limitat si in scadere din partea sistemului bancar american”, au scris acestia intr-o nota.

Citeste si:  Hard Fork Steem, noul blockchain Hive este online

Analistii au reamintit, de asemenea, investitorilor ca actiunile Coinbase au crescut cu 118% de la inceputul anului pana in prezent, pe baza inchiderii de ieri.

Analistii de la Mizuho au declarat ca ultima evolutie „ar putea avea un impact potential asupra unei treimi din veniturile COIN”. Acestia au reiterat ratingul Underperform si tinta de pret de 30 de dolari pe actiune, sugerand un risc de scadere de peste 60% fata de pretul de inchidere de ieri.

Sursa: https://fr.investing.com/news/cryptocurrency-news/coinbase–un-tiers-de-son-chiffre-daffaires-pourrait-etre-affecte-432SI-2163754

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment