Ethereum s-a confruntat cu o problema de finalizare a tranzactiilor

Saptamana trecuta, reteaua blockchain Ethereum nu a reusit sa „finalizeze” tranzactiile timp de aproape o jumatate de ora. Desi cauza bug-ului este inca neclara, expertii spun ca problema ar fi putut fi evitata cu o gama mai larga de clienti.

Joi, in jurul orei 22:00, reteaua principala Ethereum a incetat sa mai finalizeze tranzactiile. Consultantul ETH, Superphiz, a comentat rapid situatia, spunand ca lantul Beacon Chain „a incetat sa mai finalizeze” ca urmare a acestei situatii.

Aproximativ 25 de minute mai tarziu, reteaua Ethereum a inceput din nou sa finalizeze blocuri. „Inca nu avem nicio idee despre ce s-a intamplat […] Descentralizarea la toate nivelurile limiteaza impactul acestor evenimente, indiferent de cauza, trebuie sa continuam sa intarim toti vectorii”, a declarat Superphiz la acel moment.

Potrivit lui Marius van der Wijden, dezvoltator ETH, au fost intampinate „doua sau trei probleme”. „Lantul si-a revenit gratios si am descoperit alte cateva probleme care ar putea fi imbunatatite pentru a face Ethereum mai rezistent”, a explicat el.

Superphiz a adaugat ulterior ca, daca software-ul clientului a fost cauza bug-ului, atunci reteaua a evitat o bifurcatie prin faptul ca nu avea „niciun client supermajoritar”.

“Am fi putut evita complet pierderea finalitatii daca niciun client nu ar fi avut mai mult de 33% […] Sa nu uitam ca munca de diversificare a clientilor este doar o fateta a descentralizarii robuste a retelei. Centralizarea validatorilor si centralizarea constructorilor de blocuri sunt alte amenintari importante”, a spus acesta.

Citeste si:  Numarul de ATM-uri crypto este in continua crestere

Diversitatea clientilor se refera la numarul de pachete de software client disponibile pentru validatorii de retea.

Conform documentatiei Ethereum, o tranzactie poate fi considerata „finalizata” daca face parte dintr-un lant cu o „legatura supermajoritara” intre doua puncte de control. „Punctele de control apar la inceputul fiecarei epoci si, pentru a avea o legatura de supermajoritate, ambele trebuie sa fie atestate de 66% din totalul ETH stocat in retea.”

Sursa: https://coins.fr/ethereum-probleme-finalisation-transaction/

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment